30.2 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Η ημέρα που θα θυμάται ο Ντόντσιτς για μια ζωή (vid+pics)

Σε ηλικία 16 ετών, δύο μηνών και δύο ημερών έκανε το ντεμπούτο του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο ισπανικό πρωτάθλημα, ο νυν NBAer Λούκα Ντόντσιτς.

Μόλις τέσσερα χρόνια χρειάστηκε ο Σλοβένος για να κατακτήσει τα πάντα στην Ευρώπη, από την Ευρωλίγκα μέχρι το Ευρωμπάσκετ, και να περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Ο 20άχρονος γκαρντ/φόργουορντ των Ντάλας Μάβερικς έπαιξε το πρώτο παιχνίδι του με τους Ισπανούς σαν σήμερα, στις 30 Απριλίου του 2015, στo «Palacio de Deportes de la Comunidad de Madrid» και έβαλε ένα τρίποντο στα κάτι λιγότερο από δύο λεπτά που έμεινε στο παρκέ.

 Ο Λούκα Ντόντσιτς έγινε, τότε, ο νεότερος παίκτης που έχει φορέσει τη φανέλα της «βασίλισσας», «σπάζοντας» κατά  τρεις μήνες το σχετικό ρεκόρ του Ρομπέρτο Νούνεζ, στο ισπανικό πρωτάθλημα. Παράλληλα, έγινε ο τρίτος νεότερος στην ιστορία της ACB, μετά τους Ρίκι Ρούμπιο (14 ετών, 11 μηνών) και Άνχελ Ρέμπολο (15 ετών, 3 μηνών).

 

«Εκείνη την ημέρα θα τη θυμάμαι σε ολόκληρη τη ζωή μου», είχε δηλώσει για το ντεμπούτο του στο ισπανικό πρωτάθλημα το παιδί-θαύμα από τη Λιουμπλιάνα, που συνολικά τη σεζόν 2014-2015 έπαιξε σε μόλις τέσσερα ματς στη λίγκα, έχοντας κατά μέσο όρο 1,6π. και 1,2 ριμπάουντ σε 4.8’.

 

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε τη Μάλαγα, εντός έδρας (92-77), με το ντεμπούτο του Λούκα Ντόντσιτς να γίνεται παρουσία δύο Ελλήνων. Για την ιστορία, ο Γιάννης Μπουρούσης έβαλε 2π. για τη «βασίλισσα» και ο Κώστας Βασιλειάδης είχε 5π. για τους Ανδαλουσιάνους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ