19.1 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Η ζωή του Φραγκιά στην Μογγολία (pics)

Mέσα από επτά επιλεγμένες φωτογραφίες, ο προπονητής, Βασίλης Φραγκιάς, έστειλε, αποκλειστικά, για το basketa.gr, μερικές χαρακτηριστικές εικόνες της ζωής στην μακρινή Μογγολία. Εκεί όπου ήδη έχει εγκατασταθεί από μέρες, ξεκινώντας κάτι καινούριο στην διαδρομή του.

Στην πατρίδα του, προ αιώνων, ιδρυτή, Τζένγκις Χαν, στο μέρος, όπου κάπου, ανάμεσα στα έγκατα Ρωσίας και Κίνας, οι Ασιάτες, κάθε χρόνο επιχειρούν και την δική τους υπέρβαση στα σπορ. Και δη στο μπάσκετ, ώστε ο χάρτης να αρχίσει να τους χωρά για τα καλά κι όχι ως απλή κουκίδα. Μία βόλτα στην Ουλάν Μπατόρ, την πρωτεύουσα του κράτους, με πληθυσμό περίπου σαν της Θεσσαλονίκης (1.500.000), αλλά όμως στους -28 (υπό τον ήλιον πάντως), μάς μεταφέρει, μέσω των στιγμιοτύπων, έστω και νοητά στο εκεί κλίμα. Αλλη μια επικίνδυνη μπασκετική αποστολή για τον πολύπειρο κόουτς, που έχει συνηθίσει στα δύσκολα, αρέσκεται στην περιπέτεια, στο ρίσκο, στην -έτσι κι αλλιώς- μπασκετική πρόκληση.



Το βιογραφικό του έχει πολλές από δαύτες (αποστολές και προκλήσεις, εντός κι εκτός των τειχών) και ο ίδιος ο κόουτς Φραγκιάς έχει πάντα τον τρόπο του να τα βγάζει σε πέρας και, πολλές φορές, να δικαιώνεται, για τις επιλογές του. Κάθε απόφαση έχει το τίμημά της και το αντίτιμό της συνάμα, αλλά, τουλάχιστον, αποζημιώνει, με το γεγονός πως προσφέρει κάτι μοναδικό ως ξεχωριστή εμπειρία.

Στις φωτό, απεικονίζεται ο 60χρονος προπονητής με ανθρώπους της ομάδας του, σε μία μίνι εξόρμησή τους στο κέντρο, ώστε και ο ίδιος να γνωρίσει πιο καλά το νέο του μπασκετικό μέρος, να εξοικειωθεί με το καταφύγιό του. Απ' ό,τι φαίνεται, διαπιστώνουμε και γίνεται αντιληπτό, πως δεν πρόκειται να τον αφήσουν εύκολα να φύγει από κοντά τους, έχοντάς τον σχεδόν αγκαζέ, σε κάθε κίνηση. Το να μάθουν πολλά από τα μυστικά του μπάσκετ, να εξειδικευτούν από έναν καταξιωμένο Ελληνα τεχνικό είναι γι' αυτούς ιδιαίτερα σημαντικό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ