24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ζωή κύκλους κάνει για το Βασίλη τον…Ρόδιο

Δεν είχαν περάσει μόλις λίγα λεπτά από τη μεγάλη νίκη-σωτηρία του Πανιωνίου στη Ρόδο επί του Κολοσσού και ο συναισθηματικά φορτισμένος τεχνικός των Κυανέρυθρων Βασίλης Φραγκιάς (που έχει δεύτερο σπίτι του το σμαραγδένιο νησί) ήταν στο κέντρο του γηπέδου μιλώντας με φίλους και γνωστούς.
Τον πλησίασε τότε μια 75χρονη κυρία, του χαμογέλασε και του είπε: “Κύριε Φραγκιά εσείς μας ανεβάσατε στην Α1, εσείς μας οδηγήσατε μέχρι την 3η θέση του πρωταθλήματος και τώρα είστε πάλι εσείς που μας ρίχνετε στην Α2” αφήνοντας τον άγαλμα !

Πως τα φέρνει καμιά φορά η ζωή, σαν ταινία, και αυτή του Βασίλη Φραγκιά και την επιστροφή του στη Ρόδο θα κέρδιζε χωρίς αντίπαλο το όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου !
“Πλάκα κάνεις εννοείται, αν το έβλεπες σε ταινία θα έλεγες καλά τι φαντασία έχει αυτός ο σκηνοθέτης που το σκέφτηκε αυτό το σενάριο” λέει στο Basketa.gr ο τεχνικός του Πανιωνίου που η μοίρα τον έφερε αντιμέτωπο με την ομάδα που δέθηκε περισσότερο απ’ όλες στην Ελλάδα, σε αγώνα χωρίς αύριο για τους γηπεδούχους και εξαιρετικά κρίσιμο και για τον Πανιώνιο.
«Ολη μέρα την έβγαλα με μια μπανάνα. Είχα έναν τέτοιο κόμπο στο στομάχι που μόνο νερό και μικρά κομμάτια από τη μπανάνα μπορούσαν να κατέβουν. Δεν ήθελα με τίποτε να ήμουν εγώ αυτός που θα «υπέγραφε» τον υποβιβασμό του Κολοσσού» λέει φανερά συγκινημένος ο Βασίλης Φραγκιάς.
Στη συνέντευξη Τύπου στο κλειστό της Ρόδου, βλέποντας οικεία πρόσωπα: «Με πήραν τα ζουμιά και αρχίσαμε να κλαίμε όλοι μαζί, άνθρωποι που γνώριζα και με γνώριζαν για χρόνια» αποκαλύπτει ο έμπειρος τεχνικός που έχει περάσει σχεδόν τη μισή του καριέρα στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Κύπρου και Ρόδου στην οποία όπως έλεγε και παλαιότερα ένοιωθε και λίγο...τσαμπίκος όπως λένε οι ντόπιοι.
Το Τσαμπίκος αποτελεί προσωνύμιο της Παναγίας Τσαμπίκας στην Ρόδο. Οπου ένας μύθος αναφέρει ότι η θαυματουργή εικόνα εμφανιζόταν στην κορυφή του όρους που σήμερα βρίσκεται το μοναστήρι, βγάζοντας σπίθες που τότε οι βοσκοί που τις παρατηρούσαν ονόμαζαν "τσάμπες". Η φωτεινή λοιπόν εικόνα της Παναγίας που εξέπεμπε τσάμπες ονομάστηκε Παναγιά Τσαμπίκα, δηλ. Παναγιά η σπινθηροβόλος.
Ο Βασίλης Φραγκιάς δεν έκανε απλά το αγροτικό του στη Ρόδο, έγινε σχεδόν μόνιμος κάτοικος δουλεύοντας εκεί σε τρεις διαφορετικές περιόδους (Ιανουάριος 2003-Νοέμβριος 2004 η πρώτη, Αύγουστος 2011-Ιούνιος 2012 η δεύτερη και Ιανουάριος 2013-Νοέμβριος 2013 η τρίτη) κάνοντας πράγματα και θαύματα.
Ανεβάζοντας πρώτα την ομάδα από τη Β’ εθνική μέχρι την Α1 και φτάνοντας την μέχρι τα ημιτελικά της Α1 αργότερα όπου έκανε και μια νίκη επί του Παναθηναϊκού του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Είχε πάρει την 3η θέση στην κανονική περίοδο (2011-12), 4η τελικά μετά τα πλέι οφ χάνοντας 3-2 και το 5ο παιχνίδι στη Ρόδο από τον Πανιώνιο την ομάδα που οδήγησε τώρα στη σωτηρία !
Για αυτό λέμε η ζωή κύκλους κάνει και ο έμπειρος τεχνικός που θεωρεί τη Ρόδο ως ένα από τα καλύτερα μέρη για να ζει κανείς, έζησε την απόλυτη χαρμολύπη το Σάββατο καθώς η μεγάλη του χαρά για τον Πανιώνιο, ισοσκελιζόταν από την πίκρα του που έβαζε αυτός τέλος στις ελπίδες του Κολοσσού για παραμονή και του φίλου του Στέργιου Κουφού που είχαν βρεθεί μαζί και στο Κατάρ, ο Βασίλης ως ομοσπονδιακός τεχνικός και ο Στέργιος σε σύλλογο.
Πριν τον αγώνα στη βράβευση που του έκαναν οι Ροδίτες ειπώθηκε από τα μεγάφωνα: “Τιμούμε τον άνθρωπο με τον οποίο ζήσαμε τα χρυσά χρόνια του Κολοσσού” και άντε μετά να βρει κουράγιο να κοουτσάρει.
Από τις πιο δύσκολες μέρες της προπονητικής του ζωής.
Δεν είναι και λίγο να έχει περάσει εκεί τόσα πολλά και να έχει φτάσει ακόμα και να γίνεται Dj για μια βραδιά μετά τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ.
«Ναι τρομερή εμπειρία, έπαιζα μουσική όλη τη νύχτα ως Dj σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό με U2 και Rolling Stones αλλά και πολλά ακόμη με το κοινό να συμμετέχει σε μια διαδραστική εκπομπή όπου τα τηλέφωνα έπεφταν βροχή» θυμάται ο «Βασίλης ο Ρόδιος» που είναι και ρομαντικός και συναισθηματικός και άντε μετά να συνέλθει.
Να έχει τελειώσει το παιχνίδι, ο Κολοσσός ουσιαστικά να υποβιβάζεται και ο κόσμος από τις κερκίδες να κατεβαίνει να πηγαίνει κοντά του και να τον αγκαλιάζει και να του λέμε σε ευχαριστούμε για αυτά που ζήσαμε.
«Που να τα πεις και να σε πιστέψουν. Είπαμε απίστευτο σενάριο ευφάνταστου σκηνοθέτη και με πολλά εφέ για να γίνει πιστευτό. Μόνο ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργήσει τέτοιες ιστορίες.

Ειλικρινά εύχομαι στους ανθρώπους γρήγορη επάνοδο και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν γιατί έχουν μεράκι και αγάπη γι΄αυτό που κάνουν.
Σίγουρα έκαναν και λάθη, αλλά ποιος δεν κάνει, εδώ και ο νέος Πάππας πλέον παραδέχεται πως ούτε αυτός έχει το αλάθητο πλέον» καταλήγει ο Βασίλης Φραγκιάς που έζησε μια πρωτόγνωρη εμπειρία που θα τη θυμάται σε όλη του τη ζωή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ