18.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Ζενίτ σόκαρε την Ζάλγκιρις (vid)

Η Ζάλγκιρις βρήκε τον μάστορά της από την ουραγό και προερχόμενη από έξι σερί ήττες Ζενίτ, με τους Ρώσους να νικάνε με 76-75 στην παράταση ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και να υποχρεώνουν σε πισωπάτημα που ίσως αποδειχθεί μοιραίο για την πρόκριση τους Λιθουανούς.

Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο όψεις, με την Ζάλγκιρις να επικρατεί κατά κράτος στα πρώτα 15 λεπτά, με Ρίβερς και Λαντέιλ εκτελεστές και ασφυκτική άμυνα, να προηγείται με 27-12 στο δεκάλεπτο και να φτάνει μέχρι και το +17, 38-21. Η Ζενίτ, όμως, βρήκε επιθετικό ρυθμό με τον Αλμπισί να οργανώνει και τον Αϊβερσον να παίρνει επιθέσεις, έτρεξε μεγάλο σερί και μείωσε στο 37-41 του ημιχρόνου που δημιουργούσε την αίσθηση του ντέρμπι.

Η τρίτη περίοδο είχε σκληρές άμυνες εκατέρωθεν και χαμηλό σκορ, με την Ζάλγκιρις να καταφέρνει στο τελευταίο δίλεπτο να ξεφύγει από την καυτή ανάσα της Ζενίτ και να μπει στην τελική ευθεία με το υπέρ της 53-47.

Οι Ρώσοι είχαν πάρει φόρα και ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου, όταν με σερί 13-0(!) προηγήθηκαν με 60-53. Από εκείνο το σημείο άρχισε... κλεφτοπόλεμος. Ο Ουόκαπ με δύο βολές στα 16'' έξανε το 66-60 με την Ζάλγκιρις να επιστρέφει από το 66-60, ο Πονίτκα έκανε γκάφα στην επαναφορά, οι Λιθουανοί είχαν τελευταία επίθεση 13 δευτερολέπτων, ο Ρίβερς πήρε το τρίποντο για τη νίκη, το έχασε και το ματς πήγε στην παράταση

Η Ζάλγκιρις άρχισε καλύτερα και πήγε στο 66-71, η Ζενίτ όμως... τελείωσε καλύτερα, με τον Αλμπισί να ευστοχεί σε δύο βολές στα 2,8 δευτερόλεπτα και να διαμορφώνει το τελικό 76-75.

ΗΡΩΑΣ: Ο ΑΝτριου Αλμπισί ήταν... φάντασμα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά πήρε μπρος στο δεύτερο και στην τελευταία περίοδο και την παράταση ήταν ο απόλυτος ηγέτης της Ζενίτ, έκανε τα πάντα, έβαλε και τις νικητήριες βολές.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το 10 το... κακό ήταν για την Ζάλγκιρις η παραγωγικότητα των δέκα πόντων στην τρίτη περίοδο, αφού μπορεί στο ίδιο διάστημα να δέχτηκε 12, αλλά ήταν φανερό ότι έχασε τελείως τον ρυθμό της και εν τέλει έχασε και το ματς.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ