23.6 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Η Ζενίτ νίκησε… κορονοϊό και Μπαρτσελόνα (vids)

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης πήρε τα ριμπάουντ που χρειαζόταν, είχε παίκτες να πάρουν τα δύσκολα σουτ, έκανε τη μικρή ανατροπή της και επικράτησε 74-70 της Μπαρτσελόνα παρά τις  λόγω κορονοϊού απουσίες για την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Την επόμενη -πρώτη διπλή- εβδομάδα οι γηπεδούχοι γίνονται φιλοξενούμενοι και αντιμετωπίζουν την Μπασκόνια (13/10) και τη Βαλένθια (15/10), ενώ οι Καταλανοί θα αναμετρηθούν εκτός με τη Βαλένθια (13/10) και εντός με τον Παναθηναϊκό (15/10).

Οι Ρώσοι χωρίς τέσσερις παίκτες (Χόλινς, Πούσκοφ, Γκουντάιτις, Τρούτσκιν) βρέθηκαν νωρίς στο παιχνίδι πίσω με διψήφια διαφορά (9-19, 8’) και πέντε λάθη στα τρία πρώτα λεπτά. Η Μπαρτσελόνα, αν και χωρίς τον προπονητή της (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους) και τον άμεσο συνεργάτη του (Ντάριους Μασκολιούνας) έδειχνε να μπαίνει σωστά στο παιχνίδι. Η Ζενίτ βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει, αναζήτησε και βρήκε το εύκολο καλάθι μέσα από τον αιφνιδιασμό και πλησίασε στους τρεις (16-18) στο δεκάλεπτο.

Η Ζενίτ έμεινε κοντά στο σκορ με τον Πόιθρες συνήθως να αξιοποιεί τις πάσες των συμπαικτών του, αλλά η Μπαρτσελόνα έβρισκε τη δική της απάντηση. Το ίδιο σκηνικό στήθηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο (54-55) με τη Ζενίτ να προηγείται για πρώτη φορά διά χειρός Πονίτκα με την έναρξη της τέταρτης περιόδου (56-55).  Ο Ρίβερς ήταν αυτός που έγραψε με το δεύτερο τρίποντό του το 71-68 (36'30'') δημιουργώντας το χώρο για το δικό του σουτ με ιδανικό τρόπο.

Με 23''6 στο ρολόι οι δύο ομάδες βρίσκονταν στο 71-70 και η Ζενίτ είχε την κατοχή. Ο Καλάθης έκανε αντιαθλητικό φάουλ, καθώς έκανε το φάουλ πριν η Ζενίτ βάλει την μπάλα στο γήπεδο από το άουτ! Ο Πάνγκος με 2/2 βολές έγραψε το 73-70. Ο Πάνγκος αστόχησε, αλλά ο Τόμας πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και άμεσα του έγινε φάουλ.

Έχασε την πρώτη με 8''8 στο ρολόι, αλλά έβαλε τη δεύτερη για το 74-70. Το τρίποντο του Αμπρίνες δεν βρήκε το στόχο και η Ζενίτ πήρε τη νίκη.

ΠΡΟΣΩΠΟ: Μοιρασμένο βραβείο για τρεις: Πάνγκος, Ρίβερς και Πόιθρες για τη Ζενίτ με μια ξεχωριστή διάκριση για τον για τον Κέι Σι Ρίβερς, ο οποίος έδειξε πως οι μεγάλες προσωπικότητες ξέρουν πότε να μιλούν.

ΚΛΕΙΔΙ: Τα επιθετικά ριμπάουντ ήταν από τα βασικότερα στοιχεία. Ήταν 8-3 για τους Ρώσους που πήραν δεύτερες επιθέσεις σε κρίσιμα σημεία.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ο κορονοϊός οδήγησε στο να διεξαχθεί το παιχνίδι όπως… παλιά: Με δύο διαιτητές. Παρόντες ήταν μόνο οι Στρέτεν Ράντοβιτς και Αρτέμ Λαβρούκιν

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-19, 35-38, 54-55, 75-70

Μπορείτε να δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ