18.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Ζενίτ «καθάρισε» τη… μισή ΤΣΣΚΑ (vids)

Η Ζενίτ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις τεράστιες απουσίες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες και να επικρατήσει εκτός έδρας με σκορ 74-71 στο απόλυτο ντέρμπι της VTB League. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ξέφυγε από τους Μοσχοβίτες τέσσερις νίκες αλλά με ένα παιχνίδι παραπάνω και «στρογγυλοκάθισε» στην κορυφή.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ενώ η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη «ξύπνησε» αργά, δείχνοντας να είναι αρκετά επηρεασμένη από τις απουσίες των Τζέιμς, Σενγκέλια και Μιλουτίνοφ ενώ ο Κλάιμπερν επέστρεψε και φάνηκε να είναι έξω από τα... νερά του.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Κέβιν Πάνγκος, σημειώνοντας 17 πόντους, 6 ασίστ και 4 ριμπάουντ, ενώ από κοντά ακολούθησαν οι Χόλινς και Τόμας με 13 πόντους έκαστος.

Από την πλευρά των γηπεδούχων ξεχώρισε ο Φόιγκτμαν με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Χάκετ με 14 πόντους.

Η Ζενίτ ξεκίνησε την αναμέτρηση με περισσότερη διάθεση από τους γηπεδούχους και με τον Όστιν Χόλινς να σημειώνει 3/4 τρίποντα οδήγησε τη Ζενίτ μπροστά στο σκορ με 22-19 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Στη δεύτερη περίοδο η ΤΣΣΚΑ έδειχνε χαμένη και αρκετά άστοχη με αποτέλεσμα να... μπλοκάρει στην επίθεση και να επιτρέπει στους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να κλείσουν το ημίχρονο με διψήφια διαφορά (29-39).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ προσπάθησε να φέρει την αναμέτρηση στα μέτρα της αλλά οι Κέβιν Πάνγκος και Αρτούρας Γκουντάιτις δεν το επέτρεπαν και διατηρούσαν μία διαφορά ασφαλείας (59-46). Στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο η εξέλιξη του παιχνιδιού άλλαξε με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να κάνει την αντεπίθεσή της και με τους Φόιγκτμαν και Χάκετ να βγαίνουν μπροστά «καρδιοχτύπησαν» τη Ζενίτ λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα (74-71.

Ο Πονίτκα έπαιξε μία καθοριστική άμυνα πάνω στον Χάκετ στα 5.9" όμως το βελάκι έδειξε κατοχή ΤΣΣΚΑ αλλά ο Χίλιαρντ δεν κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση, με το τρίποντο του Αμερικανού να βρίσκει σίδερο και το σκορ να παραμένει μέχρι το τέλος 74-71.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 29-39, 46-59, 71-74

Δείτε την στατιστική του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ