25.7 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Ζενίτ «έβγαλε τα μάτια της» στον «εμφύλιο» με τη Χίμκι (vids)

Έβλεπε την πλάτη της Ζενίτ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως η Χίμκι αναδείχτηκε νικήτρια του ρώσικου «εμφυλίου» αφού κατάφερε να μείνει κοντά στην αντίπαλο της όταν εκείνη έπαιζε καλύτερα και βελτιώνοντας την εικόνα της στην τελευταία περίοδο, κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, για να το πάρει με 88-83. Ήταν μία νίκη-ανάσα για την ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις, αφού ήταν μόλις η δεύτερη της σε οχτώ αγώνες. Από την άλλη πλευρά εκείνη του Τσάβι Πασκουάλ υποχρεώθηκε στη δεύτερη ήττα της σε πέντε ματς.

 

Βγάζοντας ένα πολύ καλό πρόσωπο με συνεργασίες (10 ασίστ), υψηλά ποσοστά (7/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα) και τον Όστιν Χόλινς «ζεστό» (10 πόντοι, 2/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα), η Ζενίτ κυριάρχησε στην πρώτη περίοδο την οποία έκλεισε προηγούμενη με 27-19. Η Χίμκι μπήκε καλύτερα στη δεύτερη περίοδο και καθοδηγούμενη από τον Αλεξέι Σβεντ που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων από νωρίς, πλησίασε στο 29-28 (13') όμως με ένα σερί 16-6 η Ζενίτ άνοιξε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (45-34). Οι φιλοξενούμενοι όμως κατάφεραν να κλείσουν την «ψαλίδα» ως το τέλος του ημιχρόνου με ένα σερί 10-2 (47-44).

 


Ο αγώνας ήταν πια σε απόλυτη ισορροπία και οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στην τρίτη περίοδο, στη διάρκεια της οποίας υπήρξαν τρεις ισοπαλίες. Η άνοδος του Μπίλι Μπάρον προσέφερε έναν ακόμη «πυλώνα» στο επιθετικό παιχνίδι της Ζενίτ που κατάφερε να ξεφύγει με οχτώ (66-58) λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου όμως η υπόθεση νίκη παρέμεινε στο τραπέζι και για τις δύο ομάδες στο 30' (67-63) αφού η Χίμκι έκανε ένα 5-1 στα τελευταία δευτερόλεπτα.

 

 

 

 

Ένα «τετράποντο» -τρίποντο και φάουλ- του Μπάρον έδωσε τη Ζενίτ αέρα επτά πόντων στο 33' (75-68) όμως η αντίδραση ήρθε γρήγορα με καλάθια του Σβεντ και του ΜακΚόλουμ για τη Χίμκι (75-72). Δεδομένου ότι η Ζενίτ αδυνατούσε να συντηρήσει τις διαφορές που δημιούργησε, το παιχνίδι πήρε πια μια άγρια ομορφιά και τέσσερα λεπτά πριν το τέλος όλα ήταν ανοιχτά (78-77). Το σερί της Χίμκι συνεχίστηκε, έφτασε το 13-6, με ένα τρίποντο του Σβεντ και τρεις βολές του ΜακΚόλουμ έγινε το 81-85 στα 23''. Ο Μπάρον με βολές έκανε το 83-85 όμως ο ΜακΚόλουμ απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 83-87 στα 17''. Οι γηπεδούχοι έχασαν την επόμενη επίθεση και μαζί τις ελάχιστες ελπίδες που τους είχαν απομείνει.

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Αλεξέι Σβεντ είναι δίχως αμφιβολία ο άνθρωπος που αποφασίζει για τη Χίμκι. Πως θα παίξει και... αν θα παίξει. Την πήρε στις πλάτες του και την οδήγησε σε μία νίκη που τη χρειαζόταν, με προσωπικές ενέργειες και «μεγάλα» σουτ.

 


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Σβεντ και ΜακΚόλουμ ξεχωρίζουν «σαν τη μύγα μέσα στο γάλα» για τη Χίμκι όμως από την ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτς λείπουν, προς το παρόν τουλάχιστον, η ισορροπία στο παιχνίδι και η δημιουργία. Την οδηγούν το ταλέντο και το ένστικτο. Αυτά αρκούσαν πάντως στο σημερινό παιχνίδι.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Η Χίμκι εκτέλεσε καλύτερα τόσο στα δίποντα όσο και στα τρίποντα, καλύπτοντας τις μεγάλες, εις βάρος της, διαφορές τόσο στα ριμπάουντ (37-20) όσο και στις ασίστ (21-11).

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

Photo Credits: Euroleague



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ