24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Ζαλγκίρις νίκησε την ΤΣΣΚΑ για… να την αποφύγει! (vid)

Η Ζαλγκίρις δάγκωνε σίδερα στο Κάουνας απέναντι στην ΤΣΣΚΑ που όσο κι αν έψαξε δεν βρήκε κίνητρο και το πανηγυρικό 85-73 για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δημιουργεί και πάλι ανακτωσούρα στα σενάρια της τελικής κατάταξης και πλέον δίνει βάσιμες ελπίδες στους Λιθουανούς να αποφύγουν, ως όγδοοι που φαινόταν πριν το ματς η πιθανότερη θέση τους, το ζευγάρωμα με την ΤΣΣΚΑ στα πλέι οφ. Παραμένουν βέβαια σε δύσκολη θέση, αφού την τελευταία αγωνιστική παίζουν στο ΣΕΦ, ενώ υστερούν σε ισοβαθμίες και με Χίμκι και με Μπασκόνια και σε τριπλή, πάντως σήμερα έχουν μια νίκη περισσότερη.

Οι Λιθουανοί έλεγξαν τον ρυθμό και την εξέλιξη του αγώνα σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, προηγήθηκαν με 23-18 στο δεκάλεπτο και πήγαν στα αποδυτήρια με 48-42, με την τριπλέτα Ντέιβις, Πάνγκος και Γιανκούνας να στηρίζουν την προσπάθεια και με συνολικά καλύτερη παρουσία στις μάχες μέσα στην ρακέτα.

Η ΤΣΣΚΑ έκανε αισθητή την παρουσία στην τρίτη περίοδο, όταν ανέβηκε επιθετικά ο Ντε Κολό, προσπέρασε στο 26' με 57-56, αλλά γρήγορα η Ζαλγκίρις αντέδρασε, πήρε εκ νέου ποβάδισμα με 64-57 και έκλεισε το δεκάλεπτο με 64-60. Κι ενώ όλοι ανάμεναν αντίδραση της ΤΣΣΚΑ, οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους με σαρωτικό πεντάλεπτο και σερί 16-2 στην έναρξη της τελευταίας περιόδου πήγαν στο 80-62, η ΤΣΣΚΑ δεν έδειχνε διάθεση να κυνηγήσει ανατροπή και η Ζαλγκίρις πανηγύρισε μια νίκη και ουσίας και γοήτρου.

ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ: Είχε γεμάτα από άσους τα μανίκια του ο Γιασικεβίτσιους, αλλά ο Κέβιν Πάνγκος ήταν αυτός που... βγήκε πιο πολλές φορές, κάνοντας μια πληθωρική εμφάνιση με 15 πόντους και 11 ασίστ.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η χορταστική δημιουργία της ΤΣΣΚΑ έμεινε στα... χαρτιά αυτή την φορά με τις ασίστ να είναι μόλις 11 έναντι 19 των Λιθουανών, όμως, το πολύ πιο περίεργο ήταν το 26-12 στις βολές για την Ζαλγκίρις, νούμερο που σπάνια συναντάται όταν παίζει η ΤΣΣΚΑ...

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ