24.3 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Η Ζαλγκίρις και ο Ομπράντοβιτς (vid)

Στη σχέση του με το Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με αφορμή τη συμμετοχή της Ζαλγκίρις Κάουνας στο Φάιναλ Φορ του Βελιγραδίου.

Οι Λιθουανοί θα τεθούν αντιμέτωποι με τη Φενέρμπαχτσε, του Σέρβου κόουτς, στον ημιτελικό της Παρασκευής (18/05, 19.00) στη «Stark Arena», σε ένα ξεχωριστό ματς για τον 42άχρονο προπονητή. Ο «Σάρας» υπήρξε επί χρόνια παίκτης του «Ζοτς», αλλά πλέον θα συναντηθούν στο Φάιναλ Φορ καθήμενοι, αμφότεροι, στην άκρη του πάγκου της ομάδας τους. «Έχει ασκήσει τεράστια επίδραση σε εμένα. Ξέρω ότι μπορώ πάντα να σηκώνω το τηλέφωνο και να τον καλώ εάν χρειάζομαι κάποια συμβουλή. Συνήθως, οι ομάδες του κόουτς Ομπράντοβιτς φθάνουν στο απόγειό τους την κατάλληλη στιγμή και είναι στο χέρι μας να τους εκπλήξουμε», σέβεται αλλά δεν φοβάται το Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Το Φάιναλ Φορ του Βελιγραδίου θα είναι το πρώτο του Λιθουανού ως προπονητής. «Είναι το πρώτο μου Φάιναλ Φορ ως πρώτος προπονητής και γίνεται πιο ξεχωριστό, δεδομένου ότι το πέτυχα με την ομάδα της πατρίδας μου», εξήγησε, πριν αναφερθεί στο πώς απέκλεισαν τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά: «Μπαίνοντας στην προημιτελική σειρά καταλάβαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ξέραμε ότι θα χρειαστεί να "κλέψουμε" ένα ματς εκτός έδρας και όταν το κάναμε τα παιδιά προσπάθησαν ακόμα παραπάνω. Έχουμε σπουδαίο χαρακτήρα κι αυτό χαρακτηρίζει φέτος τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Στη διάρκεια της σεζόν νικήσαμε σχεδόν όλες τις ομάδες, επομένως ξέρουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρέπει να εφαρμόσουμε και να εκτελέσουμε σωστά το πλάνο».

Ο Κέβιν Πάνγκος, μιλώντας από την πλευρά των παικτών της Ζαλγκίρις Κάουνας, επεσήμανε για το «Σάρας»: «Σε κάθε παιχνίδι ο κόουτς περιμένει από εμάς τη νίκη. Βάζει τον πήχη πολύ ψηλά, δεν περιμένει τίποτα άλλο πέρα από τη νίκη». Δηλώσεις έκανε και ο Μπράντον Ντέιβις, ο οποίος συμπλήρωσε: «Ήταν πολύ έμπειρος ως παίκτης και είναι εύκολο να τον ακούς. Κανείς δεν μας περίμενε στην αρχή, αλλά πλέον όλοι μας παίρνουν σοβαρά». Τέλος, ο Παούλιους Γιανκούνας ισχυρίστηκε για τη συμμετοχή τους στο Φάιναλ Φορ: «Ασφαλώς θα αποτελέσει άλλη μία μεγάλη πρόκληση και είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε».

https://www.youtube.com/watch?v=wKX3tMXY92Q



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ