24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Ζαλγκίρις έκανε «σεφτέ» υποτάσσοντας τη Ρεάλ (vids)

Η Ζαλγκίρις Κάουνας πέτυχε την πρώτη της νίκη στην φετινή Euroleague, με τον πλέον εμφατικό τρόπο. καθώς επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης στη Λιθουανία με 86-73, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ζακ Λεντέι που πέτυχε 26 πόντους.

Το ματς ξεκίνησε με τους Μαδριλένους να δυσκολεύονται στην οργάνωση του παιχνιδιού, μιας και ο Φακούντο Καμπάτσο βρισκόταν στον πάγκο, με αποτέλεσμα η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να βρει τρόπο να προηγείται καθ'όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με σημείο αναφοράς τον Νάιτζελ Χέις που σημείωσε 12 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Η Ρεάλ όμως βρήκε τρόπο να ανταπεξέλθει στις συνθήκες του αγώνα και παρ'ότι βρέθηκε ακόμα και στο -7 (31-24), μείωσε με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου σε 38-34.

Ο Λεντέι έκανε «πόστερ» τον Τζόρνταν και η Ζαλγκίρις έφτασε τους 30.000 πόντους! (vids)

Το δεύτερο μέρος ήταν συναρπαστικό, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ καθ'όλη τη διάρκειά του αγώνα αλλά τελικά η Ρεάλ δεν μπόρεσε να βρει «αντίδοτο» στην φοβερή εμφάνιση του Ζακ ΛεΝτέι , παρά τις προσπάθειες του Άντονι Ράντολφ (15 π.) αλλά και γενικότερα της Ζαλγκίρις, που είχε πολλούς «ήρωες» απόψε. Άξιοι αναφοράς ο Μάριους Γριγκόνις και ο Εντγκάρας Ουλανόβας, που πέτυχε το τρίποντο «μαχαιριά» που έστειλε τη διαφορά στους 7 πόντους (80-73) λίγο πριν το τέλος του αγώνα, σφραγίζοντας επί της ουσίας την τελική νίκη για την ομάδα του που ήρθε με 86-73.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Ζακ Λεντέι έκλεψε την παράσταση σημειώνοντας 26 πόντους, εκ των οποίων οι 16 στο τελευταίο δεκάλεπτο (!), ενώ μάζεψε και εννιά ριμπάουντ κρίνοντας το παιχνίδι υπέρ της ομάδας του. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η μέτρια βραδιά στην οποία βρέθηκε η περιφέρεια της Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε να είχε καλυφθεί αν η ομάδα του Πάμπλο Λάσο δεν έχανε κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ. Οι Μαδριλένοι είχαν 21 ριμποάουντ στο ματς -μόλις πέντε επιθετικά- την ώρα που η Ζαλγκίρις μάζεψε 33 ανανεώνοντας τις επιθέσεις της 11 φορές σε μια βραδιά που η φροντλάιν της έκανε «πάρτι» κάτω από τις ρακέτες. 

 

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ