17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Ζάλγκιρις έκανε πλάκα στη Χίμκι (vids)

Ενα καταιγιστικό δεκάλεπτο χρειάστηκε η Ζάλγκιρις για να πανηγυρίσει την έκτη συνεχόμενη νίκη της και 11η φετινή, με το 102-75 επί του... ανέκδοτου της διοργάνωσης που έχει εξελιχθεί η γεμάτη ταλέντο και... άδεια από αγωνιστική οργάνωση και πειθαρχία Χίμκι η οποία μετά από 18 αγώνες παραμένει με δύο νίκες... Οι Ρώσοι έδειξαν στο πρώτο ημίχρονο αποφασισμένοι για να κάνουν την έκπληξη, οι Λιθουανοί τους... ισοπέδωσαν στο τρίτο δεκάλεπτο και καθάρισαν το ματς.

Η Χίμκι έλεγξε το πρώτο ημίχρονο καθοδηγούμενη από το ασταμάτητο δίδυμο των Σβεντ και Μπούκερ, με τον πρώτο να οργανώνει (7ασ) και να σκοράρει (12π) και τον δεύτερο να είναι ανίκητος επιθετικά, με 15 πόντους από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν... προσφορά του Σβεντ.

Το περίεργο πάντως για τους Ρώσους ήταν ότι έδειξαν προσήλωση στην άμυνα, αφού «επέτρεψαν» στον Λοβέρν να κάνει πάρτι (18π.), αλλά εγκλώβισαν την περιφέρεια της Ζάλγκιρις και έκαναν μονοδιάστατο το παιχνίδι της. Ετσι, από το 22-20 του δεκαλέπτου, η Χίμκι άρχισε να παίρνει διαφορά στο δεύτερο, την πήγε σε διψήφια τιμή στο 17'30'', 32-43 και το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 39-48.

Χίμκι και σοβαρότητα βέβαια, σπάνια έχουν... συναντηθεί φέτος, σε αντίθεση με τη Ζάλγκιρις που είναι συγκροτημένη ομάδα. Οι Λιθουανοί άλλαξαν την άμυνά τους, οι Ρώσοι... παράτησαν τη δική τους, το δίδυμο Γκριγκόνις - Λοβέρν ξανάπιασε δουλειά... αγριεμένο και στο 28'30'' το σκορ ήταν 74-55, δηλαδή η Ζάλγκιρις είχε καλύψει 28 πόντους με το επί μέρους 35-7! Το 78-61 του 30ου λεπτού και κυρίως η εικόνα των δύο ομάδων έκαναν ξεκάθαρο ότι το ματς είχε κριθεί οριστικά και αμετάκλητα.

ΣΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ: Εμοιαζε με... ριπλέι η φάση που ένας περιφερειακός της Ζάλγκιρις, συνήθως ο Γκριγκόνις, πέταγε τη μπάλα ψηλά προς το καλάθι της Χίμκι και εκεί ο ερμητικά μόνος Λοβέρν την κάρφωνε. Ολοι το είδαν να συμβαίνει αμέτρητες φορές επί 40 λεπτά, εκτός από τον Κουρτινάιτις.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Χίμκι στήθηκε έξω από το τρίποντο και σούταρε. Στο πρώτο ημίχρονο έβαλε 6 (στα 12) και ήταν στο +9, στο δεύτερο τα... έσπασε, έβαλε 3 (στα 17) και γνώρισε άλλη μια βαριά ήττα.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ