18.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Ζάλγκιρις «άλωσε» και το Βελιγράδι

Με σπασμένα φρένα έχει μπει η Ζάλγκιρις στην Ευρωλίγκα και μέσα στο Βελιγράδι πανηγύρισε το 3/3 με το 75-69 επί του Ερυθρού Αστέρα, έχοντας πλέον τρεις εκτός έδρας νίκες, σε ΣΕΦ, Μόσχα επί της Χίμκι και τη σημερινή! Οι Λιθουανοί είναι γμεάτοι αυτοπεποίθηση, το έδειξαν σε πολλά κρίσιμα σημεία του αγώνα, ενώ παίρνουν πολλά πράγματα από πολλούς παίκτες, άρα γίνονται απρόβλεπτοι και επικίνδυνοι.

Οι Σέρβοι άρχισαν το ματς ορμητικά και βρέθηκε στο 9-2 στο 4', αλλά η Ζάλγκιρις αντέδρασε γρήγορα με πρωταγωνιστή τον Λούκα Λεκαβίτσιους. Αυτός και οργάνωσε και σκόραρε, οι Λιθουανοί προσπέρασαν πρώτη φορά με 15-14 στο 8' και το δεκάλεπτο έληξε με 19-19. Η Ζάλγκιρις πλέον είχε πατήσει καλύτερα στο παρκέ παίρνοντας πράγματα από πολλούς παίκτες, όπως οι Βαστούρια, Γκριγκόνις και κυρίως τον... καθαρό από κορονοϊό Λοβέρν και απέναντι σε έναν Αστέρα που στηριζόταν μόνο σε ατομικές προσπάθειες των Λόιντ και Χολ, το 33-39 του ημιχρόνου ήταν φυσιολογικό.

Ο Λόιντ το πήρε πάνω του σε ένα ακόμα φουριόζικο ξεκίνημα ημιχρόνου για τους Σέρβους, αυτή τη φορά και με τον Νταβίντοβατς να δίνει λύσεις από τον πάγκο και το παιχνίδι ισορρόπησε εκ νέου, με το σκορ στο 25' να είναι 54-52. Το δεκάλεπτο έληξε με με 60-62 και ήδη... μύριζε θρίλερ στην τελική ευθεία.  

Η Ζάλγκιρις έπαιξε δυνατή άμυνα στο πρώτο τρίλεπτο της τελευταίας περιόδου, αιφνιδίασε τους Σέρβους και πήγε στο 62-69, ο Αστέρας με τον Χολ να οδηγεί πλησίασε στο 67-69 με 1'44'' για τη λήξη, ο Λεκαβίτσιους έβαλε δύο κρίσιμες βολές για το 67-71 και μετά το τάιμ άουτ οι Σέρβοι... πελάγωσαν. Εχασαν λέι απ, ξέχασαν να κάνουν και γρήγορο φάουλ και όλα τελείωσαν. 

ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ: Ο Λούκας Λεκαβίτσιους ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Ζάλγκιρις. Την πρώτη φορά που μπήκε στο παρκέ έδωσε τον ρυθμό που έφερε την άμεση επιστροφή, ενώ στο φινάλε ήταν ψύχραιμος σε δύο καθοριστικές βολές.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι Λιθουανοί κυριάρχησα κατά κράτος στα ριμπάουντ με 34-23, ενώ ήταν και πολύ πιο εύστοχοι, με 60,6 έναντι 43,6 στα δίποντα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ