20.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Η Εuroleague ετοίμασε αφιέρωμα στον Διαμαντίδη!

Η Euroleague συνεχίζει αδιάκοπα τα αφιερώματα στους μεγάλους αθλητές που έχουν πατήσει το πόδι τους στα ευρωπαϊκά παρκέ και αυτή τη φορά εστίασε στον... μύθο του άλλοτε αρχηγού του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη.

Δεν γινόταν να απουσιάζει από τις αφιερώσεις της Euroleague ένας από τους καλύτερους παίκτες της δεκαετίας στη διοργάνωση και όχι μόνο με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να αποτελεί την ηγετική φιγούρα του Παναθηναϊκού για πολλά χρόνια και να συνδέει το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συλλόγου.

Ο Βλάντιμιρ Στάνκοβιτς, ο οποίος βάζει την υπογραφή του στα συσγκεκριμένα κείμενα όπου έχουν τον τίτλο «101 Greats of European Basketball» αποθέωσε τον Έλληνα παίκτη και ξεκίνησε από τα πρώτα του μπασκετικά βήματα και ξεδίπλωσε όλη την πορεία του μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης κατέκτησε τρεις ευρωπαϊκούς τίτλους (2007, 2009, 2011), εννιά πρωταθλήματα και δέκα κύπελλα Ελλάδας ενώ και σε εθνικό επίπεδο έχει κατακτήσει το χρυσό του Ευρωμπάσκετ στο Βελιγράδι και το ασημένιο στο Παγκόσμιο του Τόκιο.

«Ο Διαμαντίδης ήταν πάντα η προέκταση του προπονητή στο παρκέ, ο παίκτης που θα είχε πάντα την μπάλα στα κρίσιμα λεπτά. Είχε την ελευθερία να επιλέξει: μπορούσε να πασάρει, να σουτάρει. Έδειξε ότι η τύχη εξαρτάται από την σκληρή δουλειά, το ταλέντο σου, την θυσία, την φιλοδοξία. Ήταν ένα πραγματικό διαμάντι στο παρκέ, ένα σπάνιο και μοναδικό διαμάντι» είναι ένα μικρό κομμάτι από τα αποθεωτικά λόγια του αφιερώματος για τον Δημήτρη Διαμαντίδη ενώ το υπόλοιπο μπορείτε να το δείτε εδώ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ