25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Εφές αφεντικό της Πόλης

Η Εφές ήταν η ομάδα που έσπασε το αήττητο της Φενερμπαχτσέ. Με μεγάλη αντεπίθεση και ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο επιβεβαίωσε τις μεγάλες φετινές της δυνατότητες και βλέψεις και πήρε το αποτέλεσμα ουσίας με 89-83 αλλά και γοήτρου όπως κάθε ντέρμπι συμπολιτών. Με 14 πόντους προηγήθηκε η Φενέρ στο ημίχρονο!

Η Φενέρ μπήκε αγριεμένη στο ματς, με τον Σλούκα στο κουμάντο και την τριπλέτα Βέσελι, Γκούντουριτς και Κάλινιτς να πυροβολούν κατά ριπάς, πήρε διψήφια διαφορά στο 6', 20-9, έκανε νταμπλ σκορ στο 9', 24-12 και έκλεισε στο δεκάλεπτο με 26-12. Κράτησε τον ίδιο ρυθμό απέναντι στην σαστισμένη Εφές και στην δεύτερη περίοδο, και το 38-52 του ημιχρόνου αποτύπωνε πλήρως την εικόνα του αγώνα.

Στην τρίτη περίοδο, ήρθαν τα πάνω κάτω. Μπομπουά, Πλάις και Μοερμάν... αγρίεψαν, ο Μίσιτς έδινε τον ρυθμό και η Εφές με σερί 26-10 μέχρι το 29' προηγήθηκε με 64-62, για πρώτη φορά μετά το 4-2 και έκλεισε την περίοδο με 66-65 και έχοντας δημιουργήσει συνθήκες ντέρμπι.

Η Εφές είχε πιστέψει στην νίκη, έφτασε στο 35' στο +5, 73-68 και έχοντας πλέον μεγάλο πλουραλισμό απέναντι σε μια Φενέρ που κρεμόταν από τα χέρια των Σλούκα και Βέσελι, κράτησε το υπέρ της αποτέλεσμα.

ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΣ: Η τελματωμένη Εφές του πρώτου ημιχρόνου αναζητούσε ένανάνθρωπος να της... ανάψει την σπίθα. Ο Ροντρίγκ Μπομπουά της έβαλε φωτιά με το εντυπωσιακό του δεύτερο ημίχρονο και ήταν ο κύριος πρωταγωνιστής της μεγάλης ανατροπής.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα τρίποντα έδωσαν παλμό στην Εφές και ήταν το στοιχείο που τους οδήγησαν στην νίκη. Τελείωσαν το ματς με το πολύ καλό 13/23, ενώ η Φενέρ όταν στηρίχτηκε σε αυτά ήταν αναποτελεσματική και τελείωσε με 5/17.

  Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ