16.3 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Η ευστοχία της ΑΕΚ και ο σκόρερ Πάντερ (pics)

Έγιναν και οι δεύτεροι αγώνες της προημιτελικής φάσης του Basketball Champions League, με την ΑΕΚ να είναι εκ των ομάδων που εξασφάλισαν την παρουσία τους στο Φάιναλ Φορ.

Η Μονακό, η Μούρθια και η Λούντβιγκσμπουργκ είναι οι άλλες τρεις, που θα έρθουν στην Αθήνα για να διεκδικήσουν μες στο ΟΑΚΑ το τρόπαιο. Η διοργανώτρια αρχή, με αφορμή την ολοκλήρωση των προημιτελικών, συγκέντρωσε κι έδωσε στη δημοσιότητα διάφορα ενδιαφέρονται στοιχεία, τα οποία μπορείτε να δείτε κι εσείς παρακάτω…

ΑΕΚ είχε 24 εύστοχες βολές στο «Rhenus Sport» (συγκεκριμένα 24/27 αντί 22/30 της Στρασμπούρ), τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στα προημιτελικά. Το ποσοστό ευστοχίας των παικτών του Ντράγκαν Σάκοτα ήταν στα πλέι οφ 82.3%, το μεγαλύτερο από όλες τις ομάδες που συμμετείχαν.


Κέβιν Πάντερ σκόραρε 18π. κόντρα στη Στρασμπούρ, στον επαναληπτικό επί γαλλικού εδάφους, δίνοντας συνέχεια στις φετινές καλές εμφανίσεις του στη διοργάνωση. Εξάλλου, έχει τουλάχιστον 15π. στα δέκα από τα τελευταία έντεκα παιχνίδια του στο Basketball Champions League.

Μονακό είναι η μοναδική ομάδα που κατάφερε να προκριθεί στο Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης τόσο πέρυσι όσο και φέτος. Στο δεύτερο προημιτελικό με την Μπάνβιτ, στο «Stade Louis II», γνώρισε τη μοναδική ήττα της στο Basketball Champions League! Είχαν προηγηθεί δεκαεφτά διαδοχικές νίκες.


Λούντβιγκσμπουργκ είναι η μοναδική ομάδα που μπόρεσε να περάσει στα ημιτελικά χωρίς ούτε μία εντός έδρας νίκη στα πλέι οφ! Εξάλλου, κέρδισε στους τελευταίους οκτώ εκτός έδρας αγώνες της στο BCL, στους εφτά εκ των οποίων αναδείχθηκε νικήτρια με διψήφια διαφορά πόντων.


-Την καλύτερη αμυντική επίδοση των προημιτελικών είχε η Μούρθια, με μ.ό. 70π. Στο τελευταίο παιχνίδι της με την Καρσίγιακα δέχθηκε 72π., ενώ σε κανένα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια της στη διοργάνωση δεν έχει δεχθεί περισσότερους.


Τζέραντ Ρόμπινσον ευστόχησε σε έξι τρίποντα στην εντός έδρας αναμέτρηση της Μονακό με τη Μπάνβιτ. Τόσα είχε βάλει, συνολικά, στους έξι προηγούμενους αγώνες του στο BCL.


Ασίμ Μάρεϊ, αναπληρωματικός της Μπαϊρόιτ, είχε 18π., οκτώ ριμπάουντ και τρεις ασίστ στην εντός έδρας ήττα από τη Λούντβιγκσμπουργκ. Τόσοι οι πόντοι του όσο και οι ασίστ του αποτελούν ρεκόρ καριέρας, ενώ ισοφάρισε και το προσωπικό ρεκόρ του στα ριμπάουντ.


Μπραντ Όλεσον δεν έχασε ούτε μία βολή στο δεύτερο ματς της Μούρθια με την Καρσίγιακα στο «Palacio De Deportes» κι έτσι έφθασε τις 20/21 συνολικά φέτος στα ευρωπαϊκά παρκέ.

Και μην ξεχνάτε πως το basketa.gr στο πλαίσιο της συνεργασίας του  με το BCL μπορεί να σας στείλει στο Final Four της διοργάνωσης. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ