21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η ευκαιρία της Κύμης και τα πολλά φάουλ του Ήφαιστου

Την κατάλληλη στιγμή βρήκε η Κύμη τον Ήφαιστο Λήμνου και τον κέρδισε στο «Τάσος Καμπούρης» της Χαλκίδας, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Basket League, όπως τόνισε ο Ισίδωρος Κουτσός.

Σπουδαία νίκη, αναφορικά με την υπόθεση παραμονής τους στη μεγάλη κατηγορία, πανηγύρισαν οι Ευβοιώτες, με τον προπονητή τους να αναφέρει σχετικά στη συνέντευξη Τύπου: «Σήμερα (10/04) είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια καλοδουλεμένη ομάδα, που είναι ψηλά στη βαθμολογία κι έχει διαφορετικούς στόχους από εμάς. Προερχόμασταν από ένα παιχνίδι που στοίχισε ψυχολογικά στην ομάδα μας. Προσπαθήσαμε να επαναφέρουμε την ψυχολογία των παικτών, για να μπορέσουμε να εμφανιστούμε έτοιμοι στο επόμενο μας ματς. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την εμφάνισή τους και για το πώς ήρθε αυτή ύστερα από μια κακή ήττα στην έδρα μας. Είχαμε πει ότι για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να είμαστε πνευματικά σκληροί στο κομμάτι της συγκέντρωσης, αλλά να είμαστε και σκληροί μέσα στο παρκέ. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου για τη βοήθεια που μου παρείχαν και αυτές τις τρεις ημέρες για να κερδίσουμε τη Λήμνο. Είχαμε μεγάλη ευκαιρία, γιατί η Λήμνος έπαιξε ένα ντέρμπι στην έδρα της που κρίθηκε στο τέλος και υπολογίζαμε ότι θα είχαν και ψυχολογική και σωματική κόπωση. Εκεί στοχεύσαμε για να πάρουμε τη νίκη. Συγχαρητήρια ξανά στους παίκτες μου, αλλά και πολλά συγχαρητήρια στον Ήφαιστο Λήμνου, για την πορεία του στο πρωτάθλημα».

O Σωτήρης Μανωλόπουλος, από την πλευρά των φιλοξενούμενων, στάθηκε στα πολλά φάουλ που «φορτώθηκαν» οι παίκτες του: «Κάθε χρόνο τέτοια εποχή γράφονται πολλά, ακούγονται πολλά, δεν ξέρω εάν γίνονται κιόλας, πάντως ακούγονται, γράφονται, διαβάζονται. Είναι η 23η αγωνιστική, εμείς είμαστε μια καινούρια ομάδα, με πολύ μόχθο και πάρα πολλά προβλήματα καταφέραμε να παίξουμε στην Α1. Έχουμε κάνει μια πάρα πολύ καλή πορεία και δεν έχουμε μιλήσει ποτέ για τίποτα και για κανέναν, αλλά αυτό δεν είναι αδυναμία. Όμως, έχουν μιλήσει άλλοι για εμάς. Όταν, όμως, μιλούν άλλοι για εμάς να τα λένε όλα, γιατί δεν τα λένε όλα. Για παράδειγμα, λένε ότι ο Ήφαιστος είναι η ομάδα με τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ. Κανένας, όμως, δεν έχει πει ότι εγώ πήρα ένα ρίσκο, που με έκριναν αρνητικά για αυτό, και φόρτωσα την ομάδα με ψηλούς για να βάζω την μπάλα μέσα.

Είμαστε η ομάδα με την μεγαλύτερη ισορροπία σε δίποντα και τρίποντα και στο ότι βάζουμε την μπάλα μέσα στη ρακέτα. Άμα βάζεις την μπάλα μέσα στη ρακέτα λογικό είναι να κερδίζεις και φάουλ. Δεν λένε, όμως, και πόσα φάουλ κάνουμε, αυτό δεν το λένε ποτέ. Για το σημερινό (10/04) παιχνίδι θα πω ότι φορτωθήκαμε με πάρα πολλά φάουλ από την αρχή, δεν έχω ξαναμιλήσει για αυτό, φορτώθηκαν οι ψηλοί μας και αναγκαστήκαμε να παίξουμε με σχήματα που δεν έχουμε ξαναπαίξει και στο τέλος χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και χάσαμε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην Κύμη, της εύχομαι καλή συνέχεια. Τώρα, εάν δικαίως φορτωθήκαμε τα φάουλ ή αδίκως, ο καθένας μπορεί να το κρίνει. Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι το παιχνίδι δεν λέει ποτέ ψέματα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ