26.2 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Η ετοιμότητα φαίνεται στα επίσημα…

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε αυτό που έπρεπε στη Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό και πλέον σκέφτεται αποκλειστικά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Έναν αγώνα γοήτρου, καθώς όποιος κι αν επικρατήσει στην πρεμιέρα θα αποκτήσει απλώς ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα και τίποτα περισσότερο. Άλλωστε το κλισέ «οι τίτλοι κρίνονται τον Μάιο» τα τελευταία χρόνια αποτελεί πραγματικότητα.

Τρανό παράδειγμα η περσινή σεζόν όπου τέτοιες μέρες οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν πανεύκολα τον «αιώνιο» αντίπαλό τους. Στο τέλος της χρονιάς όμως οι «πράσινοι» ήταν εκείνοι που κατέκτησαν τους δύο εγχώριους τίτλους και η ομάδα του Πειραιά έμεινε με άδεια χέρια.

Κόντρα στον Κολοσσό πάντως ο Παναθηναϊκός είχε την εικόνα που έπρεπε να έχει. Σοβαρός από το ξεκίνημα δεν άφησε στους γηπεδούχους κανένα περιθώριο... ελπίδας. Σίγουρα στο συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ δεν πανηγυρίζουν για μία νίκη... ρουτίνας, αλλά εμφανίστηκαν σοβαροί κι ακολούθησαν το πλάνο του προπονητή τους. Ποιο ήταν αυτό; Μα φυσικά η πίεση στην άμυνα και οι αιφνιδιασμοί όπου ήταν εφικτό, για να βρουν εύκολους πόντους. Ο Νικ Καλάθης έχει ξεκινήσει τη χρονιά αφηνιασμένος και μετά την επιστροφή του Λούκας Λεκαβίτσιους θα πάρει «ανάσες» ούτως ώστε η φυσιολογική κάμψη που θα υπάρξει στην απόδοσή του, να μην κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το στοιχείο που ήταν εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τα φιλικά ήταν τα ριμπάουντ. Σε αυτόν τον τομέα οι νταμπλούχοι είχαν προβληματίσει πολύ έντονα στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις τους, αλλά έδειξαν να βελτιώνονται αισθητά μαζεύοντας διπλάσια από τους αντιπάλους τους. Βεβαίως τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο δύσκολα κόντρα στη φροντ λάιν του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα (αυτά είναι τα δύο προσεχή παιχνίδια του «τριφυλλιού»), όμως το πρώτο επίσημο δείγμα ήταν θετικό.

Ένα ακόμη δεδομένο που θα πρέπει να το έχουν όλοι στο μυαλό τους πάντως, είναι ότι πολλές φορές η εικόνα των φιλικών αγώνων ξεγελάει. Εκεί που φαίνεται πάντοτε η ετοιμότητα είναι όταν ξεκινούν τα παιχνίδια που... μετρούν. 

Το συμπέρασμα που βγήκε μετά τη νίκη στη Ρόδο είναι ότι ο Παναθηναϊκός λόγω του φετινού βάθους στο ρόστερ λογικά δεν θα συναντήσει προβλήματα απέναντι στις «μεσαίες» ομάδες του πρωταθλήματος. Τι θα συμβεί στην Ευρωλίγκα αλλά και στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όμως θα αρχίσουμε να το βλέπουμε σίγουρα, με τον Πασκουάλ να έχει δουλέψει αρκετά, αλλά την ομάδα να έχει να διανύσει αρκετό δρόμο ακόμα ούτως ώστε να είναι ακριβώς όπως την θέλει ο «αρχιτέκτονας» της.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ