22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ΕΡΤ «θάβει» το πρωτάθλημα και ο ΕΣΑΚΕ… προσεύχεται

Δυο μέρες μετά τον... πανηγυρικό του προέδρου του ΕΣΑΚΕ επειδή υπογράφηκε η συμφωνία με την ΕΡΤ, είδαμε στην πράξη καταστάσεις... για τα πανηγύρια. Αποδείχτηκε γρήγορα, εύκολα και δυστυχώς αναμενόμενα από όσους βλέπουν τα στοιχειώδη ότι το νόημα της δήλωσης Γαλατσόπουλου ήταν «σωθήκαμε και φέτος» γιατί σε ό,τι αφορά την προβολή που μας... συγκίνησε με το μπάσκετ που θα μπαίνει στο σπίτι του κάθε Ελληνα παντού στη γη, άστα να πάνε.

Ο ΕΣΑΚΕ δε φταίει που η ΕΡΤ συνεχίζει να θάβει το πρωτάθλημα μπάσκετ, έχοντας το Σάββατο την ίδια ώρα τέσσερα πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια, ένα στην τηλεόραση και τρία χωμένα κάπου στο διαδίκτυο. Σταθερά φυσικά χωρίς μια εκπομπή, να μπορεί κάποιος να παίρνει γεύση από όλη τη δράση από ένα... φανερό κανάλι. Και έσπασε ο διάολος το ποδάρι του να γίνουν θρίλερ με νικητήρια σουτ, διαμαρτυρίες και άλλα τέτοια που προσφέρονταν για εκμετάλλευση. Η μόνη ένσταση που αφορά τον ΕΣΑΚΕ  στο συγκεκριμένο θα μπορούσε να είναι γιατί όλα τα ματς ίδια ώρα ειδικά σε μια χρονιά που δεν μπορεί να πάει ο κόσμος στο γήπεδο άρα εκ των πραγμάτων όποιος ενδιαφέρεται θα ψάξει να τα δει.

Πιο σωστά δε φταίει μόνο αυτός, αφού αν είχε υπόσταση σαν σύνδεσμος και ήξερε ότι πουλάει καλό προϊόν που θα μπορούσε να το δώσει αλλού, θα... ούρλιαζε, αλλά τώρα την ουρά στα σκέλια και προσευχή να εκταμιεύονται έγκαιρα οι δόσεις. 


Ο ΕΣΑΚΕ βέβαια φταίει σε άλλα στοιχειώδη. Που δεν έχει υποχρεώσει τις ομάδες να έχουν έστω μια ζωντανή κάλυψη με τις συνεντεύξεις Τύπου, να ακούει ο κόσμος... αν έχει καταφέρει να εντοπίσει το ματς που τον νοιάζει, δυο δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Εκτός αν τους έχει υποχρεώσει και τον... γράφουν και οι ομάδες, οπότε αλλάζει το πράγμα. Το θέμα είναι ότι για να ακούσεις ένα συναίσθημα μετά το ματς, ποντάρεις μόνο στο αν και όποιον προλάβουν να πιάσουν στο όρθιο οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ που τρέχουν να κάνουν με συνέπεια και επαγγελματισμό τη δουλειά τους, αλλά δε μπορούν και... τσαμπουκά να προβάλλουν αυτό που κάνουν.


Θα πει βέβαια κάποιος, τι λάιβ στρίμινγκ ψάχνεις όταν υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν επίσημο σάιτ, μπαίνοντας το 2021 σε επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ; Ελα ντε; Τι ψάχνεις;



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ