24 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού

Η χρονιά ολοκληρώθηκε στην Ευρωλίγκα και ο Παναθηναϊκός πλέον κοιτάει την επόμενη μέρα...

Οι «πράσινοι» δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στο Φάιναλ Φορ του Βελιγραδίου, με τη διαιτησία και τη διοργανώτρια Αρχή να βάζουν το... χεράκι τους τόσο κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου όσο και στα πλέι οφ, όταν έδειξαν τη δεδομένη πρόθεσή τους για να στείλουν στην τελική φάση τη Ρεάλ Μαδρίτης και όχι τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Πλέον η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ θα επικεντρωθεί στον τελευταίο στόχο που έχει απομείνει, που είναι η κατάκτηση της Stoiximan.gr Basket League, για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Οι «πράσινοι» έχουν εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους τελικούς και πλέον θα κληθούν να πάρουν το πρωτάθλημα και να κλείσουν επιτυχημένα μία αρκετά δύσκολη χρονιά.

Το «τριφύλλι» έχοντας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας έχει χάσει σε τελικούς το πρωτάθλημα μόλις μία φορά, το 1993, ενώ μία φορά αποκλείστηκαν στα ημιτελικά. Ήταν πριν 16 χρόνια, το 2002, όταν λίγο καιρό νωρίτερα είχαν ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης, σηκώνοντας την κούπα μέσα στην έδρα της Κίντερ Μπολόνια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως σε ποια ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση θα αγωνίζονται του χρόνου οι πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει ξεκαθαρίσει μετά τη ΓΣ στις 12/4 ότι επιθυμεί η ομάδα να φύγει από την Ευρωλίγκα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει σεβασμός προς τον Παναθηναϊκό και προς τον ίδιο, ενώ υπάρχουν πολλές «σκιές» στο συνολικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο συνεταιρισμός. Και για τα κακώς κείμενα ευθύνεται ο Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος λειτουργεί ως... αφεντικό, τη στιγμή που είναι τοποθετημένος στη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή από τους μετόχους οι οποίοι κάθε χρόνο βάζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ χωρίς να παίρνουν πίσω τίποτα.

Ωστόσο, μετά την τελευταία του δήλωση, αμέσως μετά το τέλος της σειράς με τη Ρεάλ Μαδρίτης φάνηκε και κάτι άλλο. Ότι θα προσπαθήσει πρώτα να αλλάξει πρόσωπα και καταστάσεις στην Ευρωλίγκα και να κυριαρχήσουν έννοιες όπως ο σεβασμός και η δικαιοσύνη για όλες τις ομάδες. Με το υπάρχον καθεστώς θεωρείται απίθανο να συνεχίσει το «τριφύλλι» στην Ευρωλίγκα, αλλά σε περίπτωση που αλλάξουν τα πράγματα τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Άλλωστε δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Έχουμε δουλειά μπροστά μας...».

Το ταξίδι στην Ευρωλίγκα λοιπόν μπορεί να τελείωσε, αλλά η συνέχεια αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον τόσο στα παρκέ όπου ο Παναθηναϊκός θα δώσει «μάχη» για το πρωτάθλημα, όσο και εκτός παρκέ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ