24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η επιστροφή του Περιστερίου σε όμιλο «φωτιά» στο BCL

Το «νεοφώτιστο» πέρυσι Περιστέρι πραγματοποίησε μία καταπληκτική πορεία στην Basket League με αποτέλεσμα να επιστρέψει φέτος στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 15 χρόνια απουσίας.

Ρίχνεται λοιπόν στη μάχη του Basketball Champions League ( BLC  εφ'εξής) ξεκινώντας το ταξίδι του την προσεχή Τρίτη (15/10) από το ανατολικότερο μέρος της Ευρώπης στο οποίο θα διεξαχθεί φέτος ματς της διοργάνωσης και συγκεκριμένα από την έδρα της Γκαζιάντεπ.

Στόχος της ομάδας είναι αρχικά να προκριθεί στην επόμενη φάση από τον 3ο όμιλο, ο οποίος περιλαμβάνει έμπειρους και δύσκολους αντιπάλους, όπως, μεταξύ άλλων, η Μπάμπεργκ αλλά και η νικήτρια της πρώτης έκδοσης του θεσμού το 2017 και περσινή φιναλίστ, Τενερίφη και κατόπιν να μπορέσει να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης.

Στον όμιλο υπάρχουν ακόμα η πρωταθλήτρια Τσεχίας, Νίμπουργκ, η πρωταθλήτρια Λετονίας, VEF Ρίγας, η Γκαζιάντεπ καθώς και η Νίζνι Νοβγκόροντ αλλά και Μόρναρ Μπαρ, από το Μαυροβούνιο, οι οποίες προκρίθηκαν στους ομίλους μέσα από την προκριματική διαδικασία.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ο Αργύρης Πεδουλάκης αποχώρησε από τον πάγκο το καλοκαίρι για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, αφήνοντας της θέση του στον Ηλία Ζούρο.

Στο ρόστερ όμως παρέμειναν οι στυλοβάτες της περσινής επιτυχίας, πλην του Μπεν Μπέντιλ που πήγε επίσης στον Παναθηναϊκό, αφού Στίβεν Γκρέι, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Ζώης Καράμπελας, Γιάννης Αγραβάνης συνέχισαν στην ομάδα ενώ έχουν προστεθεί οι έμπειροι Ουίλ Χάτσερ από τον ΠΑΟΚ και Βασίλης Ξανθόπουλος από την ΑΕΚ αλλά αποκτήθηκε και ο Χρήστος Σαλούστρο από τον Προμηθέα Πατρών.

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ

Η Μπάμπεργκ είναι μία από τις πιο έμπειρες ομάδες της διοργάνωσης, η οποία μάλιστα πέρυσι συμμετείχε στο Final-4 όπου και τερμάτισε στην 4η θέση.

Η αντίπαλος της σε εκείνον το μικρό τελικό ήταν η βελγική Άντβερπ από την οποία οι Γερμανοί πήραν το καλοκαίρι τον Ρόγιελ Μουρς, ως νέο τους προπονητή αλλά και τον Πάρις Λι σε μία προσπάθεια να καλύψουν το κενό που άφησε ο MVP του περσινού BCL, Τάιρις Ράις, που αποχώρησε για τον Παναθηναϊκό.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ

ΤΕΝΕΡΙΦΗ

Με ηγέτη τον Βραζιλιάνο Μαρσελίνιο Χουέρτας και τον Γκεόργκι Σερμαντίνι στη ρακέτα η Τενερίφη έχει και φέτος υψηλούς στόχους στο BCL, στο οποίο πέρυσι έφτασαν ως τον τελικό όπου και λύγισαν από την Μπολόνια.

Με τον Βιντορέτα στον πάγκο ο οποίος διακρίνεται για τον επιθετικό προσανατολισμό του, οι Ισπανοί αναμένεται και φέτος να ρίξουν το βάρος στην επίθεση, όπου υπάρχουν ικανότατοι σουτέρ όπως ο Κάιλ Σίνγκλερ αλλά και ο Πολωνός φόργουορντ Τόμας Γκιέλο

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΤΕΝΕΡΙΦΗΣ

VEF ΡΙΓΑ

Η πρωταθλήτρια Λετονίας VEF Ρίγα επιστρέφει φέτος στην Ευρώπη έχοντας ένα αρκετά νεανικό ρόστερ το οποίο θα παλέψει για το καλύτερο αν και πρόκειται για μία από τις πιο αδύναμε ομάδες της διοργάνωσης.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιάνις Γκάιλιτις ενώ ο 37χρονος Γιάνις Μπλουμς αποτελεί τον πιο έμπειρο παίκτη της ομάδας. Στο ρόστερ υπάρχουν επίσης ο, δανεικός από τη Μπασκόνια, Άρτουρ Κούρουτς αλλά και ο Βέρνερ Κοχς, που θεωρείτο μεγάλο ταλέντο του λετονικού μπάσκετ.

TO ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ VEF ΡΙΓΑ

NΙΖΝΙ ΝΟΒΓΚΟΡΟΝΤ

Η Νίζνι έφτασε μέχρι τα προημιτελικά πέρυσι όπου και αποκλείστηκε από την Άντβερπ ενώ φέτος προκρίθηκε στη διοργάνωση μέσω των προκριματικών.

H φυγή του Κέβιν Κέρι το καλοκαίρι αποτελεί πλήγμα για την ομάδα του Ζόραν Λούκιτς, η οποία ποντάρει κυρίως στις ικανότητες του σέντερ Άλεκ Μπράουν o oποίος πέρυσι αγωνιζόταν στην ισπανική Μπρεογκάν όντας δεύτερος στα μπλοκ στη λίγκα αλλά και στα πολλά προϊόντα της ακαδημίας της ΤΣΣΚΑ που αγωνίζονται σε αυτή.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΝΙΖΝΙ ΝΟΒΓΚΟΡΟΝΤ

ΜΟΡΝΑΡ ΜΠΑΡ

Η ομάδα από το Μαυροβούνιο ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπενφίκα στα προκριματικά για να βρεθεί στους ομίλους του BCL και πρόκειται για μία από τις πιο «γερασμένες» ομάδες στη διοργάνωση με μέσο όρο ηλικίας τα 30 έτη.

Ο Μίρζα Μπέγκιτς, ο Μίλκο Μπιέλιτσα, ο Νταμίρ Μαρκότα και ο Ούρος Λούκοβιτς αποτελούν τους πιο επικίνδυνους και έμπειρους παίκτες της ομάδας, έχοντας παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, που αναμένεται να τραβήξουν το... κουπί.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΜΟΡΝΑΡ ΜΠΑΡ

ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ

Με τον Νέναντ Μάρκοβιτς να την καθοδηγεί από τον πάγκο η Γκαζιάντεπ θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει μία θέση στα play offs της διοργάνωσης.

Από το ρόστερ ξεχωρίζουν ο δεινός σκόρερ Ντρου Κρόφορντ αλλά και ο πρώην παίκτης των Νίζνι και Μπάμπεργκ, Στέφαν Γιέλοβατς από τους οποίους η τουρκική ομάδα έχει τις περισσότερες προσδοκίες.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ

ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ

Η πρωταθλήτρια Τσεχίας Νίμπουργκ συμμετέχει για άλλη μία χρονιά στο θεσμό έχοντας μάλιστα στη σύνθεσή της αρκετούς διεθνείς με την εθνική της χώρας, οι οποίοι το καλοκαίρι έδωσαν το παρών στα γήπεδα της Κίνας, προεξέχοντος του Γιάρομιρ Μπόχατσικ και του Βότστεκ Χρουμπάν.

Με οδηγό της εμπειρία της και το γεγονός ότι διατήρησε το καλοκαίρι τον κορμό της, η Νίμπουργκ θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο στα play off.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ