24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η επιστροφή και το νέο πρόσωπο της Ισπανίας

Τους δεκαέξι παίκτες που υπολογίζει για το πέμπτο «παράθυρο» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 ανακοίνωσε ο Σέρτζιο Σκαριόλο.

Η Εθνική Ισπανίας δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την παρουσία της στο μεγάλο «ραντεβού» του επόμενου καλοκαιριού, που θα λάβει χώρα στην Κίνα (31-/08-15/09/2019), έχοντας εφτά νίκες και μία ήττα μέχρι στιγμής στον όμιλό της. Θα επιχειρήσει να το κάνει στους επόμενους δύο αγώνες της, οπότε θα τεθεί αντιμέτωπη με την Τουρκία στην Άγκυρα (29/11, 18.00) και με την Ουκρανία στην Τενερίφη (02/12, 19.00). Η προετοιμασία της θα ξεκινήσει τη Δευτέρα (26/11) στην πόλη της Γουαδαλαχάρα, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να στέλνει προσκλητήριο σε δεκαέξι παίκτες.

Ο Φραν Βάσκεθ επιστρέφει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, ενώ ο 22άχρονος Μαρκ Γκαρσία κλήθηκε για πρώτη φορά να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο. Οι Κίνο Κόλομ, Χάιμε Φερνάντεθ και Σεμπάς Σάιζ, από την πλευρά τους, είναι οι μοναδικοί παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε όλους τους προηγούμενους αγώνες των προκριματικών. «Είναι σημαντικά αυτά τα παιχνίδια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σέρτζιο Σκαριόλο για τα δύο ματς με την Τουρκία και την Ουκρανία που ακολουθούν στο πρόγραμμα των προκριματικών, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Αναλυτικά, οι δεκαέξι παίκτες που κλήθηκαν στην προεπιλογή της Ισπανίας είναι οι εξής: Αλμπέρτο Αμπάλντε (Βαλένθια), Πάμπλο Αγκιλάρ (Ρέτζιο Εμίλια), Βίκτορ Αρτεάγκα (Εστουδιάντες), Τζόναθαν Μπαρέιρο (Σαραγόσα), Χαβιέ Μπεϊράν (Τενερίφη), Ντάριο Μπριζουέλα (Εστουδιάντες), Κίνο Κόλομ (Μπαχτσεσεχίρ), Χάιμε Φερνάντεθ (Μάλαγα), Σέρχι Γκαρσία (Βαλένθια), Μαρκ Γκαρσία (Φουενλαμπράδα), Τσάβι Λόπεζ-Αρόστεγι (Μπανταλόνα), Νάτσο Γιόβετ (Ομπραντόιρο), Σεμπάς Σάιζ (Τενερίφη), Ροντρίγκο Σαν Μιγκέλ (Τενερίφη), Φραν Βάσκεθ (Σαραγόσα) και Έντγκαρ Βιθέντο (Εστουδιάντες).

https://www.youtube.com/watch?v=v-sClgW9vvI



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ