22.3 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Η επιρροή των ξένων στο παιχνίδι του Ολυμπιακού (infographics)

Μια συζήτηση που φουντώνει παιχνίδι με το παιχνίδι, εβδομάδα με την εβδομάδα, είναι αυτή της προσφοράς των ξένων παικτών στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

 

Ρόμπερτς και Τόμπσον δέχονται τα περισσότερα «βέλη» ειδικά μετά τις συντριβές στην Ευρωλίγκα και την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου βγάζοντας στην επιφάνεια το γενικότερο ζήτημα της επιλογής των ξένων παικτών του Ολυμπιακού. Με τον ελληνικό «κορμό» να φορτώνεται έναν ακόμη χρόνο στην πλάτη του, δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως οι ερυθρόλευκοι δεν θα έπρεπε να επιλέξουν ξένους παίκτες με υποστηρικτικό ρόλο σε σχέση με τους Έλληνες αλλά με στόφα πρωταγωνιστή.

 

Το basketa.gr βάζει σήμερα μια ακόμη παράμετρο στο θέμα αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που αναπολούν τους ξένους της περσινής ομάδας. Τον Μπιρτς, τον Γκριν, τον Χάκετ, τον Λοτζέσκι. Ίσως όχι άδικα όμως με βάση τουλάχιστον τους αριθμούς δεν είναι αυτή η βασική αιτία των φετινών προβλημάτων του Ολυμπιακού. Όπως φαίνεται στα infographics που ακολουθούν, οι φετινοί ξένοι των ερυθρόλευκων έχουν την ίδια, ίσως και μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας.

 

Αρχίζοντας με την Ευρωλίγκα, η εξάδα των ΜακΛίν, Μιλουτίνοφ, Ρόμπερτς, Στρέλνιεκς, Τόμπσον και Ουίλτζερ σε σχέση με την επτάδα των Μπιρτς, Γκριν, Χάκετ, Λοτζέσκι, Μιλουτίνοφ, Ουότερς και Γιανγκ της περσινή σεζόν, εμφανίζεται να έχει μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας αφού σκοράρει περισσότερο, έχει περισσότερες εύστοχες βολές, δίποντα, τρίποντα, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα και υστερεί μόνο στα κοψίματα. Απαραίτητη σημείωση, ότι τα ποσοστά αφορούν στη συμμετοχή των ξένων παικτών στους συνολικούς αριθμούς της ομάδας σε κάθε στατιστική κατηγορία.

 

 

Κάνοντας την ίδια σύγκριση των αριθμών των φετινών ξένων του Ολυμπιακού και εκείνων της περσινής σεζόν αλλά ως προς τη Stoiximan.gr Basket League, τα αποτελέσματα είναι σχετικά πιο ισορροπημένα.

 

Οι φετινοί ξένοι παίρνουν μεγαλύτερο μέρος του σκοραρίσματος έχοντας και μεγαλύτερο μέρος εύστοχων τριπόντων ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες η μόνη στην οποία προκύπτει ουσιαστική διαφορά είναι τα κοψίματα, υπέρ της περσινής «φουρνιάς» ξένων. Το ranking –με βάση τους αριθμούς της κανονικής περιόδου- δείχνει πως πάνω-κάτω ότι έπαιρνε ο Ολυμπιακός πέρσι από τους ξένους του, το παίρνει και φέτος.

 

 

Μέσα από αυτούς τους αριθμούς και παρότι εύλογα υπάρχουν αμφιβολίες για κάποιες καλοκαιρινές επιλογές, γίνεται σαφές πως είναι ίσως λανθασμένη επιλογή να πέφτει στους ξένους η ευθύνη για τις ως τώρα αποτυχίες του Ολυμπιακού.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ