24.9 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Η επιδότηση από το Κάουνας και το “όχι” της Ζαλγκίρις

Η θέση της Ζαλγκίρις Κάουνας να  μην δώσει παίκτες στην Εθνική Λιθουανίας έχει οδηγήσει σε κριτική προς την ομάδα από τον Τύπο και όχι μόνο. Κι αυτό γιατί το "όχι" συνδυάζεται με αύξηση της επιχορήγησης προς τον σύλλογο από την πόλη του Κάουνας.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αλλά και ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Παούλιους Μοτιεγιούνας μοιράστηκαν την ίδια άποψη στην πρόσφατη media day της Ζαλγκίρις: Πως δεν θέλουν να στείλουν παίκτες, αλλά και πως την ίδια στιγμή δεν μπορούν να τους σταματήσουν αν θέλουν να πάνε στην Εθνική Ομάδα για τα "παράθυρα" της FIBA, στο πλαίσιο των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019.

Και μέχρι εδώ ας πούμε πως υπάρχει και ένα ελαφρυντικό, καθώς βασικοί παίκτες θα απουσιάσουν από σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας των ομάδων, ενώ υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος τραυματισμών. Εκεί που στην περίπτωση της Ζαλγκίρις Κάουνας οι ενστάσεις γιγαντώνονται είναι στο ότι θα πάρει ως επιχορήγηση από τον Δήμο της πόλης 2.300.000, όπως αναφέρει ο Σιμόνας Μπαρανάουσκας με ένα tweet του. Ένα ποσό το οποίο εξαιτίας της περσινής επιτυχημένης πορείας έχει αυξηθεί κατά 300.000. Αυτό που υποστηρίζει λοιπόν μερίδα των ΜΜΕ είναι πως από τη στιγμή που δέχεται η ομάδα χρήματα από το φόρο που πληρώνουν οι πολίτες, τότε θα έπρεπε να αφήνει τους παίκτες να αγωνιστούν για την Εθνική Ομάδα.

Εννοείται, πως όλο αυτό έχει φέρει στο προσκήνιο και το άλλο καυτό θέμα που δεν αφορά την Λιθουανία μόνο, αλλά ίσως και όλο τον κόσμο: Το κατά πόσο επαγγελματικές ομάδες θα έπρεπε να χορηγούνται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από το κράτος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ