17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η επίθεση του Πέσιτς στον Νάχμπαρ έφερε την αντίδραση της Ευρωλίγκας

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς είχε κάτι παραπάνω να πει μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί του Ερυθρού Αστέρα. Για την ακρίβεια πολλά παραπάνω, βάλλοντας συγκεκριμένα κατά του Μπόστιαν Νάχμπαρ, ως εκπροσώπου της ELPA, της Ένωσης Παικτών της Ευρωλίγκας. Ο Πέσιτς ξέφυγε σε κάποια σημεία χαρακτηρίζοντάν ως και "ανώμαλο" με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση της διοργανώτριας αρχής.

Η ερώτηση που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου αφορούσε τους τραυματισμούς της ομάδας του: "Μας λείπουν παίκτες, αλλά και άλλες ομάδες έχουν παίκτες με τραυματισμούς. μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο σχεδόν όλοι οι παίκτες επέστρεψαν τραυματίες, Δεν τους τραυμάτισα εγώ, το έκαναν οι ίδιοι στους εαυτούς τους συμμετέχοντας στο παγκόσμιο Κύπελλο. Έπαιξαν στη διοργάνωση και δεν έκαναν προπονήσεις και τώρα ο Νάχμπαρ φτιάχνει κανονισμούς για την προετοιμασία των ομάδων την επόμενη αγωνιστική περίορο και λέει πως θα έπρεπε να αρχίσει τις 24 Αυγούστου. Δεν είναι και νορμάλ ο τύπος. Δεν ξέρει καν πως βρισκόμαστε στην Ευρώπη και όχι στο ΝΒΑ. Συνήθως παίρνουμε από το ΝΒΑ ότι δεν είναι καλό. Δεν σκεφτόμαστε καν να πάρουμε αυτά που είναι σωστά. Φανταστείτε πως ζητά να αρχίσει η προετοιμασία τις 24 Αυγούστου και εμείς στις 21 έχουμε το SuperCup όπως και άλλες ομάδες. Η σεζόν αρχίσει την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και λέει πως τέσσερις εβδομάδες είναι αρκετές για την προετοιμασίας μιας σεζόν που διαρκεί δέκα μήνες! Το τύπος είναι τελείως ανώμαλος. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση στην οποία όχι μόνο εμείς, αλλά και η Φενέρμπαχτσε, η Ρεάλ Μαδρίτης και άλλες ομάδες έδωσαν τους περισσότερους παίκτες. Συνήθως οι ευρωπαϊκές ομάδες είναι που δίνουν τους παίκτες τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όλοι είναι τραυματίες. Δεν ξέρω πως οι άνθρωποι αυτοί δεν ρωτάνε εμάς που πραγματικά ξέρουμε τι συμβαίνει. Συνήθως όταν δεν ξέρω κάτι, ρωτάω για να μάθω. και αυτοί δεν ρωτούν καν για τις μεθόδους προπόνησης. Νομίζουν πως είναι μόνο "αγοράζω τον παίκτη και νικάω". Πρέπει να προετοιμάσεις τον παίκτη, χρειάζεται την προπόνηση. Ίσως η προπόνηση να μην έπρεπε να υπάρχει καθόλου. Ξέρουμε τα πάντα χωρίς προπόνηση! Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν τόσοι πολλοί τραυματισμοί και δεν είναι καλό συνολικά για το ευρωπαϊκό μπάσκετ".

Αυτές είναι οι δηλώσεις που έφεραν λοιπόν την αντίδραση της Ευρωλίγκας, κυρίως για τους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο του Νάχμπαρ: "Η Ευρωλίγκα δεν θα ανεχθεί καμία έλλειψη σεβασμού από κανέναν από τους συμμετέχοντές της κατά οποιουδήποτε προσώπου ή συλλόγου, όποιος κι αν είναι ο λόγος. Τέτοιες λέξεις δεν έχουν σχέση με τις αξίες του σεβασμού που προωθούν και υπερασπίζονται η Ευρωλίγκα και οι ομάδες της. Επιπλέον, οι ερωτήσεις που έχει ο κόουτς Πέσιτς, έχουν συζητηθεί και εγκριθεί από όλες τις ομάδες της Ευρωλίγκας, ακολουθώντας τις προτάσεις που κοινοποιήθηκαν μεταξύ ομάδων και παικτών της Ένωσης. Τον 21ο αιώνα, αυτές οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες είναι κοινές σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, υποστηριζόμενες πλήρως από όλους τους μετόχους της Ευρωλίγκας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ