Ο Άνταμ Σίλβερ προσπαθεί να τονώσει το ενδιαφέρον του κόσμου για το ΝΒΑ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάποια καινούρια πόλη θα εισέλθει στο «χάρτη», φέρνοντας μαζί της και νέους φιλάθλους.
Ο κομισάριος του «μαγικού κόσμου» μέχρι και διοργάνωση αντίστοιχη του Κυπέλλου έχει στο μυαλό του, όχι όμως και το άνοιγμα της αγοράς σε πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αποκτήσουν ομάδα. Ο αριθμός των τριάντα ομάδων δεν πρόκειται να αυξομειωθεί άμεσα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με τον 57χρονο αξιωματούχο να εξηγεί πως τα δεδομένα δεν πρόκειται να αλλάξουν στο προσεχές μέλλον.
Με τους Τορόντο Ράπτορς να προκρίνονται για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους τελικούς του ΝΒΑ και τον ενθουσιασμό να κυριαρχεί επί καναδικού εδάφους, ο Άνταμ Σίλβερ ρωτήθηκε για το εάν υπάρχει προοπτική να αποκτήσει η χώρα και δεύτερη ομάδα στο ΝΒΑ. «H απάντησή μου είναι η ίδια που ισχύει και για τις πόλεις της Αμερικής και του Καναδά. Δεν είμαστε σε λειτουργία… επέκτασης αυτή τη στιγμή. Μας κολακεύει το γεγονός πως κάποιες καναδικές πόλεις έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, όπως και πόλεις των ΗΠΑ, αλλά δεν υπάρχει κάτι καινούριο. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα γίνει αναπόφευκτα αυτό, όχι όμως τώρα», παραδέχθηκε, για να αναρωτηθεί στη συνέχεια: «Τη δεδομένη στιγμή, η λίγκα προσπαθεί να είναι δίκαιη και ψάχνει την εξάπλωση εκτός της αγοράς της. Όπως, για παράδειγμα, στην Αφρική. Μια επέκταση, λοιπόν, θα έχει βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο ευεργετικό αντίκτυπο; Μια νέα ομάδα θα προσφέρει κάτι νέο στο πρωτάθλημα, κάτι που δεν βλέπουμε από τις τριάντα άλλες ομάδες;».
Διάφορα σενάρια κυκλοφορούν κατά καιρούς, με μεγάλες αμερικανικές πόλεις που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μια καινούρια ομάδα, όχι απαραίτητα νέα, αλλά και μέσω μετακόμισής της. Δεν προβλέπεται καμία ουσιαστική αλλαγή στο «χάρτη», όμως, πέραν της μετακίνησης των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς από το Όκλαντ στο γειτονικό Μίσιον Μπέι, στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, όπου χτίστηκε και θα ανοίξει τις πύλες του τη νέα αγωνιστική περίοδο το καινούριο κλειστό τους. Η τελευταία μετακόμιση ομάδας έγινε το 2008, όταν οι Σιάτλ Σούπερσονικς έδωσαν τη θέση τους στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, με τις δύο πόλεις να χωρίζουν περισσότερα από 3.000 χλμ., αφού το 2012 οι Νιου Τζέρσεϊ Νετς έγιναν μεν Μπρούκλιν Νετς, αλλά ουσιαστικά άλλαξαν… γειτονιά -και γήπεδο- στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης. Ο αριθμός των τριάντα ομάδων υπάρχει από το 2004, με τους Σάρλοτ Χόρνετς να επιστρέφουν τότε στη λίγκα ως Σάρλοτ Μπόμπκατς.