15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η ΕΟΚ βγάζει τον οικονομικό βραχνά από τα σωματεία (vid)

Ο Βαγγέλης Λιόλιος ανακοίνωσε σημαντικές ελαφρύνσεις σε οικονομικά ζητήματα που αφορούν τα σωματεία.

Η ΕΟΚ είναι αποφασισμένη να αναλάβει όλα τα έξοδα των ομάδων και στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, με σκοπό να μην χρειάζεται να πληρώνουν τα παιδιά για να παίζουν.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του:

«Τα ερασιτεχνικά σωματεία και κυρίως τα αναπτυξιακά προγράμματα έχουν φτάσει να πληρώνουν τα πάντα. Είναι σαν να τα τιμωρούμε. Πολλά παιδιά φεύγουν από τον αθλητισμό γι αυτόν τον λόγο. Μέλημά μας είναι να διπλασιάσουμε τα παιδιά που αθλούνται στο μπάσκετ, μέσα στην επόμενη τριετία. Το οικονομικό κομμάτι είναι σημαντικό για να δώσουμε ένα κίνητρο. Είναι δικό μου θέμα να κόψω τον λαιμό μου για να βρω λύση σε αυτό. Θα πρέπει να τα βρω, όχι να τα ζητάω από τους γονείς και τις ομάδες. Έτσι λοιπόν, από 1/11/2021, θα υπάρχει κατάργηση όλου του κόστους για δελτία και αυτοκόλλητα. Από 1/11/2022 κατάργηση του κόστους του παραβόλου μεταγραφών. Από 1/3/2022 κατάργηση κόστους των διαιτητών και των κριτών. Το ετήσιο κόστος γι' αυτό είναι 800.000€. Επίσης στα αναπτυξιακά υπάρχει μεγάλο κόστος στις μετακινήσεις, γίνεται μεγάλη μελέτη και γι' αυτό. Θα είμαστε έτοιμοι τον Φεβρουάριο του 2022 να υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο σταδιακής κάλυψης.

Από το 1/1/2022, όλα τα κόστη των Ενώσεων (μισθοδοσίες, πάγια κλπ) τα αναλαμβάνει όλα η ΕΟΚ. Το ετήσιο κόστος είναι 900.000€.

Πάμε τώρα σε σωματεία με ομάδες σε ερασιτεχνικά σωματεία. Στις 1/7/2022 θα υπάρχει πλήρης κάλυψη του κόστους διαιτησίας, ποσό που φτάνει τις 500.000€ ετησίως».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΟΚ:

https://www.youtube.com/watch?v=D_zxMpIpyoA



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ