13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η “εξαφάνιση” του ενδιάμεσου εμποδίου

Οση είναι η σιγουριά που βγάζει ο Τζόρντι Μπερτομέου στον καταιγισμό συνεντεύξεων που δίνει τις τελευταίες μέρες, ότι η Ευρωλίγκα δεν απειλείται και δεν ανησυχεί, αλλά τόση είναι και η ανησυχία του που δεν κρύβεται. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος άρπαξε την ευκαιρία να εντοπίσει άγχος λόγω της αιωρούμενης δικής του σκέψης για "μετακόμιση" του Παναθηναϊκού, αλλά το παρασκήνιο είναι πιο διευρυμένο.

Εξυπακούεται ότι απώλεια μιας ομάδας από την πρώτη διοργάνωση και μάλιστα μιας εξ αυτών με τα εγγυημένα συμβόλαια θα είναι το πρώτο καίριο πλήγμα που κανείς δεν πιστεύει ότι θα γίνει. Ούτε καν από τον Παναθηναϊκό που συχνά - πυκνά τα βάζει ανοιχτά με την Ευρωλίγκα. 

Οι μαζικές ανακοινώσεις του BCL όμως με προσθήκες ομάδων από το Eurocup είναι ένα στοιχείο που έχει αξιολογηθεί ως μεγάλης προσοχής από τον Μπερτομέου. Η διαρκής αποδυνάμωση της δεύτερης διοργάνωσής του, φέρνει στο προσκήνιο την ανεπίσημη αλλά ευρέως γνωστή πρώτη στόχευση του BCL όταν ξεκινούσε. Να αφήσει την, πανίσχυρη, Ευρωλίγκα μόνη της εξαφανίζοντας την δεύτερη διοργάνωσή της και μετά να επιχειρήσει να την κοιτάξει στα μάτια χωρίς... ενδιάμεσο. 

Κάπως έτσι, φτάσαμε στην επανάληψη "καταγγελιών" για χρηματικό δέλεαρ στις ομάδες του BCL, αλλά και στην επανάληψη της αύξησης εισιτηρίων στην Ευρωλίγκα, που μπορεί και να στηρίζεται από τα νούμερα που έδιναν οι ομάδες επισήμως, αλλά δύσκολα την πιστεύει οποιοσδήποτε είχε εικόνα των γηπέδων στους περισσότερους αγώνες την σεζόν που πέρασε.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ