20.1 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η εξήγηση για το φάουλ και η περηφάνεια του Μπάνκι

Ο Λούκα Μπάνκι μίλησε στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Μπάμπεργκ, με τον Ιταλό τεχνικό να εξηγεί τη δυσκολία του έργου των "κιτρινόμαυρων", αναφέρθηκε στη μεγάλη συμβολή των φιλάθλων της ΑΕΚ ενώ τόνισε πως είναι σημαντικό να μην αφήσει ο ίδιος και οι παίκτες του, να τους επηρεάσει αυτός ο αποκλεισμός.

«Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, για τη μεγάλη ένταση και στα δύο παιχνίδια. Εμείς είμαστε απογοητευμένοι, γιατί παρά τις απουσίες και τα προβλήματα, η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά για να τα ξεπεράσει. Σήμερα ήμασταν εκεί που πιστεύαμε ότι θα είμαστε από την αρχή της σεζόν. Αυτό είναι κάτι που δε θα ξεχάσω και είναι κάτι που πρέπει να αναγνωρίσω στους παίκτες μου. Οι ομάδες που ήταν στον όμιλό μας, πέρασαν στους "8" και αυτό δείχνει την ποιότητα του ομίλου στον οποίο βρισκόμασταν αλλά και τη δυσκολία που είχε το έργο μας. Ήταν καλό το ότι δώσαμε αυτόν τον αγώνα μπροστά στους φιλάθλους μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν καταπληκτικά στο κάλεσμα της ομάδας και έτσι και αυτοί αλλά και οι παίκτες μου άξιζαν ένα καλύτερο τέλος. Είναι υπόθεση λεπτομερειών. Απόψε δεν αρπάξαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε με 5 πόντους. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου και ελπίζω αυτό το παιχνίδι να μην τους επηρεάσει και να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά, να βελτιώνονται και να καταπολεμήσουν οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν στο μέλλον».

Ο Λούκα Μπάνκι κλήθηκε να εξηγήσει γιατί ο Ντούσαν Σάκοτα έκανε φάουλ 17'' πριν από τη λήξη κι ενώ έμεναν μόλις 3'' για την επίθεση της Μπάμπεργκ, η οποία δεν ήταν στο μπόνους των βολών. Ξεκαθάρισε κατ΄αρχάς ότι αυτός έδωσε την εντολή να γίνει το φάουλ, επειδή έγινε αλλαγή πάνω στο μαρκάρισμα του Ράις και βρέθηκε πάνω του ο Σάκοτα, ο οποίος δεν είχε τύχη να παίξει καλή άμυνα πάνω του. Προτίμησε, λοιπόν, να μη δεχθεί καλάθι και να πάρει μια δεύτερη ευκαιρία για καλή άμυνα πάνω στον Αμερικανό της Μπάμπεργκ από τον κορυφαίο αμυντικό του, τον Σαντ Ρος. "Ήθελα να σταματήσω τον Ράις με τον Σαντ Ρος", είπε κατηγορηματικά, ωστόσο παραδέχθηκε πως ο Ράις έβαλε πραγματικά ένα μεγάλο σουτ. Ο Μπάνκι εξήγησε, επίσης, ότι την τελευταία επίθεση σχεδίασε να εκτελέσει ο Λαρεντζάκης, όπως και έγινε.

Ο προπονητής της ΑΕΚ πρόσθεσε επίσης: "Δεν υπάρχει χρόνος για να μετανιώνουμε. Εμείς αναλύουμε τα παιχνίδια και λέμε στους παίκτες πού χρειάζεται βελτίωση. Σε τέτοια παιχνίδια είναι ευκαίρια να βελτιωθείς. Παίξαμε σε ένα σπουδαίο περιβάλλον με πολύ κόσμο. Μαθαίνεις σε αυτές τις περιπτώσεις να ελέγχεις τα συναισθήματα, να μη βιάζεσαι, να μην ενθουσιάζεσαι. Το πιο σπουδαίο είναι να ξοδεύεις την εμπειρία ώστε να μη σε επηρεάσει το αποτέλεσμα ενός τέτοιου αγώνα.

Βέβαια όλοι μας είχαμε επενδύσει σε αυτό το παιχνίδι, σε αυτή τη διοργάνωση. Τώρα πρέπει να ανασυνταχθούμε και να προετοιμάσουμε το ελληνικό πρωτάθλημα ώστε να τελειώσουμε την κανονική περίοδο με τον καλύτερο τρόπο. Έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα τον Απρίλιο και πρέπει να τελειώσουμε με τον καλύτερο τρόπο, γιατί όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές".

Όσο για την απουσία του Ματσιούλις, ο Μπάνκι συμφώνησε ότι ήταν καθοριστική: "Περισσότερο όμως στον πρώτο αγώνα, οπότε δεν ήμαστε προετοιμασμένοι γι' αυτό. Σήμερα είχαμε προετοιμαστεί για να καλύψουμε το κενό του και δεν έχω κανένα παράπονο από κανέναν παίκτη για την προσπάθεια που έκανε".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ