18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η εξέλιξη της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας (pics)

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είναι εδώ και, ύστερα από πολλά χρόνια, θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από το μακρινό 1974 έχει να προκριθεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, που το 1988 συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ. Από τότε έχει να επιδείξει κάποια σημαντική επιτυχία, είναι χαρακτηριστικό πως στο Αφρομπάσκετ 2017 ήταν μόλις 11ο και το 2015 έμεινε στην 14η θέση. Η νέα γενιά παικτών -υπό την καθοδήγηση του Ιταλού Πάολο Πόβια- εμφανίζεται «διψασμένη», όπως άλλωστε δήλωσε και ο Γιόχαν Γκρινμπόνγκο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της FIBA: «Με καλή προετοιμασία θα εξακολουθήσουμε να δείχνουμε πρόοδο, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους νεαρούς παίκτες μας να πάρουν μια… γεύση από τις διεθνείς διοργανώσεις, ώστε στη συνέχεια να εξελιχθούν. Έτσι, θα επιστρέψουμε ως ομάδα στο διεθνές στερέωμα».

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχει μέχρι στιγμής απολογισμό μία νίκη, επί της Ακτής Ελεφαντοστού, με την οποία ισοβαθμεί στην τρίτη θέση του Δ’ Ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 για την Αφρικανική Ζώνη. Από δύο νίκες, σε τρία ματς, έχουν Σενεγάλη και Μοζαμβίκη και τα πάντα, όσον αφορά στην πρόκριση στην επόμενη φάση, θα ξεκαθαριστούν στο καλοκαιρινό «παράθυρο».

Ο 24χρονος φόργουορντ/σέντερ της Γκραβελίν εξέφρασε την αισιοδοξία του για πρόκριση στο δεύτερο προκριματικό γύρο, επεσημαίνοντας: «Έχουμε πιθανότητες να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Δείξαμε το Φεβρουάριο ότι είμαστε παρόντες, ότι είμαστε ανταγωνιστικοί. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι στον αμυντικό τομέα, κάτι που δουλεύουμε συνεχώς ώστε να εμφανιστούμε καλύτεροι στο μέλλον».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ