24 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Ελλάδα άντεξε στο «ξύλο» και νίκησε τη Δομινικανή Δημοκρατία

Η Εθνική Ελλάδας νίκησε τη Δομινικανή Δημοκρατία με 87-75 στο δεύτερο παιχνίδι της για το τουρνουά «Άτλας» στην πόλη Σουτσόου, σ' έναν αγώνα που οι αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έπαιξαν πολύ «ξύλο».

Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου (ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τον Αντώνη Κόνιαρη) προβληματίστηκαν αρκετά από τους αντιπάλους τους οι οποίοι εκτός από το δικό τους αγωνιστικό στιλ, έπαιξαν και πολύ σκληρά, ξεπερνώντας τα όρια σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ επρόκειτο για ένα ακόμα φιλικό προετοιμασίας στο οποίο κανείς παίκτης δεν ήθελε να τραυματιστεί, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου (31/8, 15/9).

Το συγκεκριμένο φιλικό πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι αποτέλεσε τεστ και στο πνευματικό, καθώς οι Δομινικανοί είχαν από την αρχή «λυμένο το ζωνάρι» τους για καυγά, όμως οι Έλληνες παίκτες κατόρθωσαν σε γενικές γραμμές να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, παρά τα νεύρα που τους προκάλεσαν τα σκληρά μαρκαρίσματα των αντιπάλων τους και η συνολικότερη συμπεριφορά τους.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Δομινικανοί ήταν πολύ ανταγωνιστικοί. Κι αυτό συνέβη διότι κατόρθωσαν να «πληγώσουν» την Εθνική στο αμυντικό της κομμάτι, εξαιτίας του άναρχου τρόπου παιχνιδιού τους. Την ώρα που οι διεθνείς σκόραραν με όποιο τρόπο ήθελαν στην επίθεση, δυσκολεύονταν να σταματήσουν τους αντιπάλους τους στην άλλη πλευρά του παρκέ.

Κάπως έτσι το 48-47 (το πρώτο δεκάλεπτο είχε ολοκληρωθεί με 24-21 υπέρ της Ελλάδας) με το οποίο πήγαν οι δύο αντίπαλοι στην ανάπαυλα έμοιαζε λογικό για την εξέλιξη του αγώνα, όμως ήταν θέμα χρόνου να βελτιώσει την άμυνά της η «επίσημη αγαπημένη» και να ξεφύγει στο δεύτερο ημίχρονο.

Μέχρι εκείνο το σημείο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 14 πόντους και ο Γιώργος Παπαγιάννης με 10 ήταν εκείνοι που ηγούνταν στην επίθεση, ενώ από την πλευρά των Δομινικανών είχε ξεχωρίσει ο Βίκτορ Λιθ με 11 πόντους.

Στην τρίτη περίοδο ήταν φανερή η διάθεση της Εθνικής να «σφίξει» την άμυνά της και το κατάφερε σε αρκετά καλό βαθμό καθώς δέχτηκε όλους κι όλους 14 πόντους σε αυτό το κομμάτι του αγώνα. Σκοράροντας η ίδια 18 κατάφερε να πάρει μία διαφορά πέντε πόντων στο 30' (66-61), χωρίς να έχει «καθαρίσει» ακόμα την υπόθεση νίκη.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και η τέταρτη περίοδος κι ένα τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη από τη γωνία στο 36' ανέβασε τη διαφορά στους έντεκα πόντους (80-69) και πλέον όλα είχαν τελειώσει. Η κόρνα της λήξης βρήκε τους διεθνείς να επικρατούν με 87-75 και να στρέφονται πλέον στο τρίτο και τελευταίο φιλικό που θα δώσουν για το τουρνουά «Άτλας», πριν αναχωρήσουν για τη Ναντζίνγκ, ενώ περιμένουν στην Κίνα και τον Κώστα Σλούκα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο κορυφαίος και ηγήθηκε στο σκοράρισμα με 26 πόντους σε σχεδόν 23 λεπτά συμμετοχής, ενώ ακολούθησε ο Γιώργος Παπαγιάννης με 12 πόντους. Ουσιαστική εμφάνιση του Βαγγέλη Μάντζαρη ο οποίος είχε 6 πόντους με 2/2 τρίποντα.

Για τους ηττημένους ο Σάντιελ Ρόχας σταμάτησε στους 16 πόντους.

Όσον αφορά τη στατιστική εικόνα, εξαιρετικό ήταν το ποσοστό της Ελλάδας στα... μετρημένα τρίποντα που επιχείρησε, καθώς σχεδόν όλα ήταν εξαιρετικές επιλογές και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τελείωσε τον αγώνα με 7/12 προσπάθειες και ποσοστό 58,3%.

Δεκάλεπτα: 24-21, 48-47, 66-61, 87-75

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Λαρεντζάκης 5, Καλάθης 7, Μπουρούσης 2, Παπαγιάννης 12, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 6, Παπαπέτρου 10, Βασιλόπουλος 3, Αντετοκούνμπο Γ. 26, Αντετοκούνμπο Θ. 2

Δομινικανή Δημοκρατία (Γκαρσία): Πένα 3, Μεντόζα 13, Λιζ 13, Ρόχας 16, Σουέρο 2, ΝτεΛεόν 2, Βάργκας 2, Ραμόν 3, Σολάνο 5, Ρόμπερτς 7, Γκαρσία 3, Μοντέρο 6

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό στην παρακάτω εικόνα:

Photo: ΕΟΚ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ