25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ελίτ της Γαλλίας στο Champions League

Την συμμετοχή των κορυφαίων ομάδων του γαλλικού πρωταθλήματος εξασφάλισε το Basketball Champions League.

Μονακό, Σαλόν, Ναντέρ και Στρασμπούργκ θα πάρουν μέρος στην δεύτερη σεζόν του θεσμού, εκπροσωπώντας την LNB. Η κλήρωση των προκριματικών αγώνων και των ομίλων θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουλίου στην Γενεύη της Ελβετίας.

Αναλυτικά η ενημέρωση της διοργάνωσης:

«Το Basketball Champions League επιβεβαιώνει πως οι τέσσερις πρώτες ομάδες της Γαλλίας θα πάρουν μέρος στην σεζόν 2017-18.

Η Μονακό, η Σαλόν, η Ναντέρ και η Στρασμπούργκ θα συμμετέχουν στην δεύτερη διοργάνωση του Champions League μαζί με τοπ ομάδες από την Ευρώπη. Ο πρωταθλητής Γαλλίας θα αναδειχθεί την Παρασκευή στον καθοριστικό τελικό μεταξύ Σαλόν και Στρασμπούργκ.

Σύμφωνα με την βαθμολογία της LNB, οι δύο φιναλίστ των playoffs καταλαμβάνουν την πρώτη και την δεύτερη θέση, ο πρώτος της κανονικής περιόδου την τρίτη θέση ενώ ο Κυπελλούχος την τέταρτη. Όλες οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στο Basketball Champions League έχουν καταλάβει τις τέσσερις πρώτες θέσεις στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου, επιβεβαιώνοντας πως ήταν σταθερά οι καλύτερες μέσα στην σεζόν.

Η πρώτη της κανονικής διάρκειας , Μονακό, και νικήτρια του Leaders Cup για δεύτερη συνεχόμενη φορά, είχε μεγάλο αντίκτυπο στο Basketball Champions League, παίρνοντας την Τρίτη θέση, ενώ η δεύτερη Σαλόν, είναι πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας, κάτοχοι δύο κυπέλλων και φιναλίστ στο Europe Cup.

Η Ναντέρ, που κατέκτησε το περσινό Europe Cup, είναι επίσης πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας και δύο φορές νικήτρια του Κυπέλλου ενώ η τέταρτη Στρασμπούργκ ισχυροποιήθηκε, συμμετέχοντας στους τελευταίους πέντε τελικούς της Pro A, κερδίζοντας τον τίτλο το 2015.

Ο εκτελεστικός διευθυντής, Πατρίκ Κομνηνός, δήλωσε: «Φυσικά είμαστε ικανοποιημένοι, που οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της Γαλλίας δήλωσαν συμμετοχή για την ερχόμενη σεζόν. Είχαν προκριθεί με την αξία τους και στην φετινή διοργάνωση και θα συνεισφέρουν στα υψηλά στάνταρ του θεσμού, τα οποία θα παρακολουθήσουν φίλαθλοι σε όλη την Ευρώπη. Η Γαλλία είναι μια ισχυρή και αναπτυσσόμενη αγορά για το μπάσκετ και χαιρετίζουμε τις ομάδες, ευχαριστώντας την LNB για την αναγνώριση της σημασίας και της προοπτικής ανάπτυξης του Basketball Champions League ως μιας πραγματικά πανευρωπαϊκής διοργάνωσης όπου οι προκρίσεις επιτυγχάνονται στο παρκέ».

Για τις ομάδες που θα συμμετέχουν: «Είναι χαρά μας να καλωσορίσουμε πίσω την Μονακό και την Στρασμπούργκ, που ήταν ανάμεσα στις τέσσερις γαλλικές ομάδες που συμμετείχαν στην πρώτη σεζόν του Basketball Champions League. Δυστυχώς η Βιλερμπάν και η Λε Μαν, οι άλλες δύο ομάδες, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους μέσω των εθνικών διοργανώσεων και ανυπομονούμε να τις καλωσορίσουμε στο μέλλον».

Με κορυφαίες ομάδες από ισχυρές μπασκετικά χώρες μεταξύ των οποίων η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία να έχουν ήδη επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους, οι γαλλικές ομάδες γνωρίζουν πως θα αντιμετωπίσουν σκληρό ανταγωνισμό κατά την διάρκεια της διοργάνωσης.

Η πρώτη κατάκτηση του Basketball Champions League ήρθε από την Τενερίφη, που θα έχει μαζί της τρεις ακόμη ομάδες από την ACB, στην προσπάθεια να υπερασπιστεί τον τίτλο της. 32 ομάδες θα συναγωνιστούν στην κανονική περίοδο, η οποία ξεκινάει στις 10 Οκτωβρίου με οκτώ ομάδες από τα προκριματικά να συμπληρώνουν τις 24 που έχουν περάσει. Θα παίξουν σε τέσσερις ομίλους με τις τέσσερις πρώτες να προκρίνονται στην νοκ-άουτ φάση των 16 πριν τα προκριματικά που θα καθορίσουν το Final Four, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη μιας εκ των ομάδων που θα περάσουν.

Η πλήρης λίστα για την σεζόν θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Η κλήρωση των προκριματικών και της κανονικής περιόδου θα γίνει την Τρίτη 11 Ιουλίου στην Γενεύη της Ελβετίας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ