18.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Εθνική θύμα του άδικου συστήματος

Η ιστορία έγραψε ότι η Εθνική ομάδα νέων ανδρών κατέλαβε την 9η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων ανδρών και δυστυχώς δεν ξεγράφει. Αυτό θα μείνει ως αποτέλεσμα της προσπάθειάς της, που δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν επιτυχημένη από τη στιγμή που διαχρονικά ο μίνιμουμ στόχος όλων των εθνικών μας ομάδων είναι μια θέση στα προημιτελικά των διοργανώσεων όπου παίρνουν μέρος. 

Με μια πιο προσεκτική ματιά στην πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όμως, βρίσκεται μπροστά σε μία αντίφαση. Τα αποτελέσματα της ομάδας στο γήπεδο δεν συμβαδίζουν με τη θέση που τελικά κατέλαβε!

*Η Εθνική ομάδα κέρδισε τους 5 από τους 7 αγώνες που έδωσε! Καλύτερο ρεκόρ είχε μόνον οι φιναλίστ του τελικού Ισραήλ και Ισπανία (6-1), ενώ η Γερμανία, που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, είχε χειρότερο ρεκόρ (4-3)!

*Η Εθνική ομάδα είχε την 3η καλύτερη επίθεση του τουρνουά! Σκόραρε κατά μέσο όρο 84,9 πόντους και ήταν καλύτερη από τις δύο εκ των τριών ομάδων που ανέβηκαν στο βάθρο (η Ισπανία είχε 78 πόντους και η Γερμανία 75).

Δεν τα πήγε, λοιπόν, τόσο άσχημα η Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έπεσε, ωστόσο, θύμα της αδικίας του συστήματος, που δεν επιβραβεύει την πορεία στην πρώτη φάση. Εκεί όπου η ομάδα μας πήρε τη δεύτερη στον όμιλο κι αντί να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά, κλήθηκε να δώσει έναν αγώνα-μπαράζ στην ουσία, για να μπορέσει να περάσει. Και τον έχασε, καθώς σε αυτόν ακριβώς τον αγώνα έκανε τη χειρότερη εμφάνισή της στο τουρνουά.

Το πόσο άδικο είναι αυτό το σύστημα διεξαγωγής αποδεικνύει κατά τρόπο κραυγαλέο η περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία πέτυχε μόλις μία νίκη σε όλο το τουρνουά και είχε το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ μετά το 0-7 της Λετονίας. Παρ' όλα αυτά και παρά το ότι δεν είχε πετύχει ούτε νίκη στην πρώτη φάση, μπόρεσε να κερδίσει το πιο σημαντικό παιχνίδι: αυτό με τη Σερβία για τη φάση των "16".

Έτσι οι Βρετανοί με ρεκόρ 1-6 τερμάτισαν στην 8η θέση και η Εθνική Ελλάδας με ρεκόρ 5-2 ήρθε 9η! Μεγάλη αδικία...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ