20.9 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η “διπλωματία” του χρήματος

Είναι πολλές τοποθετήσεις εκπροσώπων αθλητικών διοργανώσεων εν μέσω πανδημίας που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν έχουν επαφή με το περιβάλλον και την κατάσταση που επικρατεί και θα επικρατεί γα αρκετό καιρό στον πλανήτη. Η χθεσινή της Ευρωλίγκας για παράδειγμα, "επιθυμούμε να συνεχιστεί και ολοκληρωθεί η διοργάνωση αν και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν". Την ώρα που, για να πιάσουμε το πιο απλό παράδειγμα, οι παίκτες δεν γυμνάζονται και οι Αμερικανοί είναι στην πατρίδα τους και εξαιρετικά αμφίβολοι για το αν θα μπορέσουν για αρκετούς μήνες να φύγουν από εκεί.


Εχουν όμως μια... χορηγική λογική αυτές οι διπλωματικές εκφράσεις τις οποίες δεν πρέπει να πιστεύουν ούτε καν αυτοί που τις εκστομίζουν. Οταν κάποτε λυθούν τα θέματα της κανονικής επιβίωσης, θα βγουν με άγριο τρόπο στο προσκήνιο αυτά της οικονομικής.


Αυτήν την εποχή, σε κάθε τομέα έτσι και στο μπάσκετ έχουν ανασταλεί δράσεις άμεσα εμπλεκόμενες με το χρήμα. Με συμφωνημένα έσοδα χορηγιών και δικαιωμάτων, με συμφωνημένα έξοδα αμοιβών και πάει λέγοντας.


Τα νομικά επιτελεία έχουν αρχίσει να σπάνε το κεφάλι τους για την επόμενη ημέρα, αφού η "πανδημία" δεν προβλέπεται σε κανέναν όρο, είναι χαρακτηριστικό ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες την εξαιρούν από τα πάντα, αντίθετα για παράδειγμα με τις φυσικές καταστροφές που προβλέπουν πράγματα.


Το "θέλουμε να συνεχίσουμε όταν μπορέσουμε", λοιπόν, δηλαδή το "δεν το σταματήσαμε μόνοι μας, εμείς είμασταν έτοιμοι, ανώτερες εντολές δεν μας άφησαν", εμφανίζεται και σε επίσημες ανακοινώσεις ως μια τυπική φράση που μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί όταν θα έχει έρθει η ώρα των... λογαριασμών. Κι αυτή δεν θα είναι καθόλου εύκολη για κανέναν. Ειδικά σε περιπτώσεις που χρήματα έχουν δοθεί προκαταβολικά και δεν είναι λίγες αυτές...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ