15.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η «διπλή άρνηση» της ΕΡΤ για το γυναικείο


Είναι από τις φορές που λένε ότι συνωμότησε το σύμπαν για να αναδειχθεί ένα γεγονός. Ο δραματικός πρώτος τελικός των πλέι οφ της Α1 γυναικών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού κρίθηκε στο... φώτο φίνς, μόνο που αυτό κανείς δε μπόρεσε να το δει με τηυν ακρίβεια που παρέχει ένα επαγγελματικό ριπλέι.


Πριν καν φτάσουμε εκεί, είχε γίνει... σούσουρο, θαυμασμού και έκπληξη, με τους σχεδόν 20.000 θεατές που αναγράφονταν στη σχετική ένδειξη του Youtube όπου μεταδιδόταν απευθείας το παιχνίδι.


Εύλογα όσοι δεν ήξεραν, σχεδόν όλοι δηλαδή, αναρωτήθηκαν γιατί να μην έχει βρεθεί ένα κανάλι τηλεόρασης να ασχοληθεί. Μπορεί το γυναικείο μπάσκετ να μην είναι και το πιο εμπορικό αθλητικό προϊόν, όμως εδώ και τελικοί είναι και οι «αιώνιοι» εμπλέκονται που πουλάνε και στα... πεντόβολα.


Το συμβόλαιο που έχει υπογράψει η ΕΡΤ με την Ομοσπονδία, κάνει την Κρατική Τηλεόραση κάτοχο των δικαιωμάτων προβολής όλων των πρωταθλημάτων της ΕΟΚ. Διευκρινίζει ότι για ματς που δεν την ενδιαφέρουν, η ομοσπονδία μπορεί να παραχωρεί δικαιώματα διαδικτυακής κάλυψης και πάλι, μόνο αφού πρώτα ρωτηθεί η ΕΡΤ.


Πλησιάζοντας προς την έναρξη των τελικών, η ομοσπονδία «ενόχλησε» την ΕΡΤ για να δείξει τα ματς, επισημαίνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει. Από την Αγία Παρασκευή ενημέρωσαν ότι δεν τους ενδιέφερε αυτό το γεγονός για το πρόγραμμά τους. Το οποίο θυμίζουμε ότι πέραν των καναλιών στην τηλεόραση, έχει και τα περίφημα ΕΡΤ sports στα οποία έχει... καταχωνιάσει και το μεγαλύτερο μέρος της Basket League.


Οχι μόνο δεν την ενδιέφερε όμως, αλλά αρνήθηκε και να παραψωρήσει τα δικαιώματα στο τηλεοπτικό κανάλι ONE που είχε εκδηλώσει επίσημη πρόταση προς την ΕΟΚ για κάλυψη του σημερινού αγώνα. Η μόνη... παραχώρηση που δεχόταν να κάνει ήταν για διαδικτυακή μετάδοση. Οπεε και εγένετο, με τον... διάολο να σπάει το ποδάρι του στο τέλος και να χρειάζονται και τεχνικά μέσα που δεν μπορεί να υποστηρίξει μια διαδικτυακή μετάδοση.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ