18.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Η δημοπρασία αλληλεγγύης της ACB (vid)

H ACB διοργάνωσε δημοπρασία με αντικείμενα διάφορων αθλητών, προκειμένου να διαθέσει τα χρήματα στον Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της «μάχης» κατά του κορονοϊού.

Ύστερα από πρωτοβουλία του Πάου Γκασόλ και του Ράφα Ναδάλ και τη συμμετοχή πολλών ακόμα αθλητών η διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος δημοπράτησε αρκετά αντικείμενα, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει το ποσό των 143.000 ευρώ. Η φανέλα του Ισπανού τενίστα από το περσινό Ρολάν Γκαρός πωλήθηκε προς 12.600 ευρώ, ενώ η φανέλα του Χουάν Κάρλος Ναβάρο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο «έπιασε» τα 6.200 ευρώ και μία στολή του παλαίμαχου παγκόσμιου πρωταθλητή WRC, Κάρλος Σάινθ, τα 4.600 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Νουμάνθια, Γκίγε Περέρο, είχε στην κατοχή του παπούτσια του Κόμπι Μπράιαντ, με την υπογραφή του, τα οποία διέθεσε στη δημοπρασία προς 6.100 ευρώ, ενώ η φανέλα του Σέρχιο Γιουλ από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 δημοπρατήθηκε για 4.160 ευρώ. Συνολικά, διατέθηκαν 92 αντικείμενα όχι μόνο από αθλητές, αλλά και ανθρώπους της τηλεόρασης και του θεάματος. Παράλληλα, η ACB έκανε επιπρόσθετη δωρεά ύψους 15.000 ευρώ, με τα χρήματα να προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που δίνει «μάχη» κατά του ιού COVID-19.

Δείτε, στο βίντεο που ακολουθεί, ολόκληρη τη δημοπρασία:

https://www.youtube.com/watch?v=ApJU0jzWqgQ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ