17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η δεύτερη ευκαιρία του Καμερούν (pics)

Έφθασε η ώρα για το Καμερούν να δείξει τις δυνατότητές του σε διεθνές επίπεδο, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας δεν έχει καταφέρει ποτέ στην ιστορία του να πάρει μέρος σε κάποια μεγάλη διοργάνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Έχει πάρει μέρος εννέα φορές στο Αφρομπάσκετ, κατέκτησε μάλιστα το ασημένιο μετάλλιο το 2007 στην Αγκόλα, ενώ στην τελευταία διοργάνωση -το 2017- πλασαρίστηκε πέμπτο. Πριν από οκτώ χρόνια έφθασε μέχρι τη χώρα μας, για να πάρει μέρος στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Πεκίνου, αλλά αποκλείστηκε. Η δεύτερη ευκαιρία για να ταξιδέψει μέχρι την Κίνα, τον επόμενο καλοκαίρι (31/08-15/09), είναι σαφώς καλύτερη όπως τόνισε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της FIBA o Ρόμπερτ Σόνγκολο Εντζιόλ.

Το νέο σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών δίνει πλέον τη δυνατότητα σε ομάδες με μικρή μπασκετική παράδοση να κερδίσουν τη θέση τους στον παγκόσμιο «χάρτη». Μεταξύ αυτών είναι και το Καμερούν, με τον 24χρονο γκαρντ να αναφέρει σχετικά: «Το να εξασφαλίσουμε την παρουσία μας στα τελικά της Κίνας είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας. Κάναμε ένα βήμα πιο κοντά, με την πρόκρισή μας στη δεύτερη φάση των προκριματικών, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Ανυπομονώ να δείξουμε πως είμαστε πλέον μεταξύ των κορυφαίων ομάδων στον κόσμο. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να κοιτάμε ακόμα και τα μικρότερα πράγματα, ώστε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Μπορούμε να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας, εν όψει της συνέχειας».

Το Καμερούν συνεχίζει, στη δεύτερη προκριματική φάση, στον ίδιο όμιλο με την αήττητη Τυνησία, την Αγκόλα που -όπως κι εκείνο- έχει 4-2, την Αίγυπτο και το Μαρόκο με 3-3 και το Τσαντ (2-4). «Εδώ που έχουμε φθάσει όλες οι ομάδες είναι καλές, με ταλαντούχους παίκτες. Έχουμε κι εμείς, όμως, ό,τι χρειάζεται για να προχωρήσουμε. Το μέχρι στιγμής ρεκόρ μας δεν αντανακλά τις δυνατότητές μας και πόσο καλή ομάδα είμαστε. Αμφότερες οι ήττες μας θα μπορούσαν να ήταν νίκες», συμπλήρωσε ο Καμερουνέζος διεθνής της ΚΚ Ζλάτιμπορ.

Όσον αφορά στη δική του παρουσία στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, εξήγησε: «Αισθάνομαι πως έχω βελτιώσει το παιχνίδι μου από την πρώτη εμφάνισή μου στην Εθνική. Παίζοντας επαγγελματικά μπάσκετ μπορείς να διδαχθείς πολλά, αποκομίζοντας παράλληλα πολύτιμες εμπειρίες. Είναι, πραγματικά, μεγάλη τιμή και ευλογία που έχω τη δυνατότητα να φοράω τη φανέλα με το εθνόσημο. Έχω μεγαλώσει μακριά από το Καμερούν, ωστόσο πάντα ήταν μέρος μου. Έχω πολλούς συγγενείς στη χώρα και πάντα παρακολουθούσα με ενδιαφέρον την Εθνική ποδοσφαίρου. Η επανασύνδεσή μου, μέσω της Εθνικής, ήταν για εμένα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ