17 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Η δεύτερη ευκαιρία του Βουρνά και… οι Πατρινοί

Ο Νίκος Βουρνάς είναι και πάλι στον Απόλλωνα Πατρών, με τον ίδιο να αναφέρεται στη δυνατότητα που έχει να... τελειώσει ό,τι δεν είχε καταφέρει τη σεζόν 2007-2008, ενώ ο σύλλογος δίνει προτεραιότητα σε παίκτες-γέννημα της περιοχής, με παίκτες εγνωσμένης αξίας ψηλά στη λίστα.

Στον Απόλλωνα Πατρών, ύστερα από 11 ολόκληρα χρόνια, βρίσκεται ο Νίκος Βουρνάς, έχοντας την ευκαιρία, όπως ο ίδιος τόνισε, να συνεχίσει το έργο που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει, όταν αναλάμβανε την ομάδα τη σεζόν 2007-2008. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας, επιθυμώντας την ανταγωνιστική πορεία στην επόμενη Α2, ενώ έδωσε το στίγμα του, ώστε η επιτυχία να έρθει από τα χέρια παικτών που έχουν αναδειχθεί στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Με στόχο να γεμίσει, λοιπόν, το ρόστερ από τέτοιους αθλητές, αρκετοί με επιτυχίες στις εθνικές κατηγορίες βρίσκονται ψηλά στη λίστα. Ο Άγγελος Τσάμης αποτελεί έναν εκ των κυριότερων στόχων για τον Απόλλωνα, έχοντας συνεργαστεί ξανά στην Ολυμπιάδα Πατρών με τον Νίκο Βουρνά, ενώ τη σεζόν που μας πέρασε είχε κατά μέσο όρο 13.1 πόντους, 4.6 ριμπάουντ και 5.5 ασίστ ανά αγώνα, βοηθώντας καταλυτικά στην κατάκτηση της ανόδου για την Basket League από τον Χολαργό.

Την ίδια στιγμή, οι «Φρουροί της Αχαΐας» κοιτάζουν και τις περιπτώσεις των Γιάννη Μολφέτα και Νίκου Δίπλαρου. Αμφότεροι είχαν αγωνιστεί στον Πανιώνιο, εξασφαλίζοντας μαζί του την παραμονή στην Basket League και δεν αποκλείεται να επιστρέψουν στην Α2 μετά από έναν χρόνο στην κορυφαία κατηγορία. Ο πρώτος είχε συμβάλει στην πορεία του Δούκα μέχρι τα playoffs της Α2 το 2017, ενώ ο δεύτερος ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην παραμονή των Μαχητών Δόξας Πεύκων, ως δανεικός τότε από τον Άρη.

Μπορείτε, ακολούθως, να διαβάσετε τη δήλωση του Νίκου Βουρνά:

«Ήθελα να επιστρέψω πάλι στον Απόλλωνα γιατί την πρώτη φορά που βρέθηκα στον πάγκο του δεν μπόρεσα να προσφέρω αυτά που πραγματικά ήθελα και μπορούσα.

Τώρα όμως μου δίνεται μια 2η ευκαιρία για να το πετύχω και θα δώσω με την συμπαράσταση της διοίκησης και όλων των φίλων της ομάδας τον καλύτερο εαυτό μου.

Είναι ένα εγχείρημα στο οποίο θα επιδιώξουμε να βάλουμε και πάλι το τοπικό στοιχείο και χρώμα στην ομάδα που αρέσει διαχρονικά και στον κόσμο και από δω και πέρα, σηκώνουμε μανίκια, πιάνουμε δουλειά και πάμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται.

Όσο για το στόχο της ομάδας από μια πρώτη γενικότερη εκτίμηση, είναι να κάνει η ομάδα μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής, μακριά από κάθε περιπέτεια σχετικά με την παραμονή και φυσικά, το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ