27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η γνώριμη άγνωστη Λιθουανία (vid, pics)

Η Λιθουανία δεν χάθηκε με το πούλμαν. Ο οδηγός της ήταν στην ώρα του και η προπόνησή της έγινε κανονικά. Στο παρκέ βρέθηκαν και κάποιοι γνώριμοι στους Έλληνες φιλάθλους, όπως ο Γιόνας Ματσιούλις, αλλά και ο Ραμούνας Σισκάουσκας, ο οποίος πλέον ανήκει στο τεχνικό επιτελείο.

Οι Λιθουανοί έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη ως πρώτοι από τον Α’ Όμιλο στο Ισραήλ με ρεκόρ 4-1 και θα βρεθούν στο δρόμο της Ελλάδας. Όπως έλεγαν πάντως πριν από το παιχνίδι της Ελλάδας με την Πολωνία μια... ελαφρά προτίμηση προς τους Πολωνούς την είχαν. Οι προτιμήσεις και οι επιθυμίες δεν έχουν έτσι κι αλλιώς χώρο στην κουβέντα, αφού πλέον τα πάντα είναι δεδομένα.

Αυτός που φέτος αναδεικνύεται σε ηγέτη της Lietuva είναι ο Γιόνας Βαλανσιούνας. Πρώτος σε αξιολόγηση, πόντους και ριμπάουντ. Και μάλιστα με διψήφια νούμερ: 16,4 πόντους και 11,4 ριμπάουντ μέσο όρο. Η όποια αδυναμία εστιάζεται μάλλον περισσότερο εκεί στην περιφέρεια με τον Μάντας Καλνιέτις να... τραβάει το κουπί μετά τον τραυματισμό και του Λεκαβίτσιους.

Όχι πως λείπουν οι... επικίνδυνοι. Όπως ο Κουζμίνσκας για παράδειγμα με διψήφιο αριθμό πόντων και αυτός. Υπάρχει πάντα το δεύτερο ψηλό κορμί του Μοτιεγιούνας, υπάρχει ο Γιόνας Ματσιούλις, που ξέρει να δημιουργεί προβλήματα με την άμυνά του, αλλά και το σκοράρισμα, αφού έχει πολλούς τρόπους να επιτεθεί στο καλάθι. Και στη λίστα μπορούν να μπουν και παίκτες όπως ο Ουλανόβας ή ο Γιουσκεβίτσιους.

Έτσι κι αλλιώς η Λιθουανία είναι αρκετά αλλαγμένη, έχει τις απουσίες της και έχει και νέο πρόσωπο στην άκρη του πάγκου. Ο Νταϊνιους Αντομάιτις έχει αναλάβει την ομάδα και όπως λένε όσοι γνωρίζουν δεν φοβάται να κάνει αλλαγές, να αφήσει λιγότεροι έμπειρους παίκτες να παίξουν και να βρουν το ρυθμό τους, αλλά και να μοιράσει το χρόνο. Και το να λένε καλά λόγια για σένα όσοι δουλεύουν μαζί σου, υπαγορεύει από μόνο του πολλά. Το θέμα είναι τι θα λένει και αν θα λένε, αν η ελληνική ομάδα κάνει μεθαύριο αυτό που πρέπει.

Όλα θα φανούν στο παρκέ. Η σημερινή ήταν δύσκολη μέρα για τις ομάδες που έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη από το Ελσίνκι και το Τελ Αβίβ. Πρωινό ξύπνημα, ταξίδι (τρίωρο για τις ομάδες που έπαιαζαν στην Φινλανδία), φαγητό, λίγη ξεκούραση και προπόνηση το απόγευμα. Μόνο η Σλοβενία δεν ήρθε στο Σινάν Ερντέμ για τη δική της προπόνηση. Υπάρχει άλλωστε και η αυριανή μέρα. Μία μέρα προπονήσεων ακόμη, πριν οι ομάδες διεκδικήσουν μια θέση στους προημιτελικούς μεθαύριο (9/9) στην Πόλη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ