21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Γκραν Κανάρια «βύθισε» κι άλλο την Νταρουσάφακα

Στο ντέρμπι της ουράς του βαθμολογικού πίνακα της Ευρωλίγκας, η Γκραν Κανάρια θριάμβευσε στην έδρα της Νταρουσάφακα με 75-71.

Με αυτό το ροζ φύλλο αγώνα η ισπανική ομάδα ανέβηκε στο 3-7, κάνοντας σεφτέ μακριά από την έδρα της. Από την άλλη, οι Τούρκοι συνεχίζουν να απογοητεύουν με το θλιβερό θέαμα που παρουσιάζουν κι έχουν μόλις μία νίκη έως τώρα, ενώ έχουν φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από το παρκέ, σε εννιά περιπτώσεις.

Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στο δεύτερο κομμάτι οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι θα κυριαρχήσουν και ξέφυγα με διψήφιες διαφορές, για να λήξει το πρώτο ημίχρονο με 44-34.

Η τρίτη περίοδος όμως ανήκε εξ ολοκλήρου στο σύνολο του Σάλβα Μαλδονάδο. Σφίγγοντας την άμυνα και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση δεν ξαναμπήκε απλά στο... κόλπο, αλλά προηγήθηκε κιόλας στο 30' με 57-56.

Οι παίκτες του Αχμέτ Τσακί τα είχαν χάσει εντελώς. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι στις λεπτομέρειες και πανηγύρισαν σπουδαία νίκη με 75-71, απογοητεύοντας τους 2000 οπαδούς της Νταρουσάφακα που έκαναν τον κόπο να πάνε στο γήπεδο.

ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ: Ο Μάρκους Έρικσον έκανε ατομικό ρεκόρ στην Ευρωλίγκα με 23 πόντους και οδήγησε την Γκραν Κανάρια στη νίκη, ενώ 17 πρόσθεσε ο Ανζέις Πασέτσνικς. Για τους ηττημένους ο Ρέι Μακάλουμ ξεχώρισε με 13 πόντους και επτά ασίστ, αλλά στο τέλος έκανε διαδοχικά λάθη.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Νταρουσάφακα έχασε τον αγώνα για δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν τα 4/13 τρίποντα που εκτέλεσε, καθώς με τέτοιο ποσοστό δύσκολα θα νικούσε. Παράλληλα μοίρασε είκοσι τελικές πάσες, αλλά τα 16 λάθη ήταν πάρα πολλά. Στον αντίποδα, οι νικητές ήταν οριακά καλύτεροι σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ