21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Η Γενεύη τους ένωσε και πάλι

Η απόφαση να αγωνιστεί και φέτος στο Basketball Champions League -σωστή ή λανθασμένη θα το δείξει το μέλλον- λήφθηκε με ένα συγκεκριμένο σκεπτικό που με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Για να φτάσει στο σημείο να θεωρηθεί έτοιμος να αντιμετωπίσει τις ομάδες που προέκυψαν από τη σημερινή κλήρωση του BCL, θα πρέπει να αρχίσει να “χτίζει” σε όλα τα επίπεδα από το μηδέν.

 


Αναζητώντας σε πρώτη φάση νέο διοικητικό σχήμα -υπάρχουν διεργασίες στον Α.Σ. ΠΑΟΚ- και στη συνέχεια προπονητή και παίκτες, ο Δικέφαλος δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αδιαφορεί για το αποτέλεσμα της σημερινής κλήρωσης. Το πιο ενδιαφέρον προϊόν της πάντως, είναι αυτό που έφερε στον δρόμο του τη Σαραγόσα. Ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε ξανά την ισπανική ομάδα μετά την τριπλή συνάντηση τους στο Κύπελλο Κυπελλούχων του 1991. Τότε οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τόσο στη φάση των ομίλων, όσο βέβαια και στον τελικό της Γενεύης εκεί όπου δηλαδή βρέθηκαν και σήμερα, αφού εκεί πραγματοποιήθηκε η σημερινή κλήρωση.

 


Ενδιάμεσος “κρίκος” μπορεί να θεωρηθεί ο Νίκος Σταυρόπουλος που εκπροσώπησε τον ΠΑΟΚ και ήταν παρών στα τρία ματς της σεζόν 1990-91. Ο Δικέφαλος είχε ηττηθεί στην Ισπανία με 70-64 αλλά νίκησε στο “Παλέ” με 112-102 με 41 πόντους του Πρέλεβιτς και 20 του Σταυρόπουλου ενώ νίκησε στον τελικό της Γενεύης με 76-72 με τον “Μάτζικ” να σημειώνει 15 πόντους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ