21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η γάτα και το ποντίκι (vids)

Η Μπασκόνια θέλει να διεκδικήσει φέτος τον τίτλο της Ευρωλίγκας στο φάιναλ φορ που θα γίνει στην έδρα της, όμως η κάτοχός του της έκανε σαφές πως ακόμα πρέπει να φάει πολλά... ψωμιά για να την αμφισβητήσει. Η Ρεάλ, αφού έπαιξε μαζί της για 30 λεπτά, στην τελευταία περίοδο την έκανε μια χαψιά, όπως η γάτα το ποντίκι, και τη νίκησε άνετα με 97-79 στο τέλος της 3ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Η Μπασκόνια προηγήθηκε με 5-0, η Ρεάλ απάντησε άμεσα με ένα 10-0, με το οποίο πέρασε μπροστά με 10-5 και από εκεί και πέρα διατήρησε το προβάδισμα σε όλο το πρώτο ημίχρονο στηριζόμενη κυρίως στα εξαιρετικά ποσοστά της στα τρίποντα (8/14 στο πρώτο μέρος). Με τον Γιουλ να είναι ασταμάτητος στο πρώτο δεκάλεπτο και τους Ρούντι, Καμπάτσο και Αγιόν να βάζουν το χεράκι τους στη δεύτερη, η "βασίλισσα" προηγήθηκε με 34-24 στο 13', ωστόσο η Μπασκόνια στη συνέχεια μπήκε λίγο περισσότερο στο παιχνίδι, καθώς ανέβασε κάπως στροφές ο Σενγκέλια, ενώ βοήθησαν πολύ και οι Χουέρτας, Γκαρίνο.

Στο 16' η Μπασκόνια μείωσε 42-38, όμως στο τέλος του ημιχρόνου οι Ρούντι και Γιουλ μαζί με κάποιες άστοχες προσπάθειες των φιλοξενουμένων έκαναν το 52-44, με το οποίο οι δύο ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Tο σκηνικό παρέμεινε πάνω κάτω ίδιο και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ρεάλ έλεγχε απόλυτα τον αγώνα και δεν επέτρεπε στην Μπασκόνια να γίνει απειλητική. Κάθε φορά που οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να πλησιάσουν, πότε με τον Τζάνινγκ στις αρχές του ημιχρόνου πότε με τον Βιλντόθα, η "βασίλισσα" έβρισκε τον τρόπο να ξεφεύγει παίζοντας ένα παιχνίδι σαν αυτό της γάτας με το ποντίκι. Ο Κοσέρ είχε ανέβει στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ταβάρες έκανε καλή δουλειά κάτω από τα καλάθια, ο Γιουλ συνέχιζε το βιολί του και ο Ρούντι έδωσε τη χαριστική βολή στην Μπασκόνια.

Με δικά του συνεχόμενα σουτ πυροδότησε ένα ξέσπασμα της Ρεάλ, η οποία μεταξύ του 32' και του 37' έτρεξε ένα επί μέρους σκορ 17-3, μετέτρεψε το ρευστό 78-72 σε 95-75 και "καθάρισε". Όπως ακριβώς κάνει η γάτα με το ποντίκι...

O ΗΓΕΤΗΣ: Πολλοι ήταν οι διακριθέντες της Ρεάλ, αλλά ο καλύτερος ήταν ο Σέρχιο Γιουλ. Όχι μόνο γιατί σκόραρε 23 πόντους, αλλά διότι πρώτος αυτός έδωσε το σύνθημα για όσα ακολούθησαν στη συνέχεια.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με 13/25 τρίποντα και 20 ασίστ η Ρεάλ δεν μπορεί να χάσει στο γήπεδό της.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ