25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Η βραδιά έκρυβε (κι άλλο) ιστορικό ρεκόρ

Δεν ήταν μόνο τα τρίποντα κατορθώματα του Μάρκους Ντένμον αλλά και συνολικά της ομάδας που έμειναν σε στατιστικό επίπεδο από τον χθεσινό θρίαμβο για τον Παναθηναϊκό. Βάσει των αριθμών, οι «πράσινοι» έκαναν χθες το 8ο καλύτερο παιχνίδι της ιστορίας τους στην Ευρωλίγκα!

 

Αυτό δείχνουν τουλάχιστον οι 114 βαθμοί τους στο σύστημα αξιολόγησης που είναι η αφενός η 8η καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρωλίγκα κι αφετέρου η 20ή καλύτερη στην πράσινη ιστορία σε αυτήν…

 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι 114 βαθμοί στο index που αποτυπώνουν το μέγεθος της εμφάνισης που πραγματοποίησε χθες ο Παναθηναϊκός, είναι και η καλύτερη επίδοση των τελευταίων 58 αγώνων της στη διοργάνωση. Θα πρέπει να γυρίσουμε στις 11 Δεκεμβρίου 2015 όταν είχε 117 βαθμούς.

 

Πως προέκυψε αυτή η επίδοση;

 

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα υποδειγματικό επιθετικά κι αμυντικά παιχνίδι. Ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση του στην επίθεση με 93 πόντους όσους είχε σημειώσει κόντρα στην Μπάμπεργκ. Το παθητικό των 65 πόντων είναι το χαμηλότερο των τριών εντός έδρας αγώνων του, όχι όμως και συνολικά στη φετινή διοργάνωση καθώς είχε δεχτεί 62 στο ΣΕΦ.

 

Ακόμη…

 

*Ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση του από τη γραμμή του φάουλ, σουτάροντας με 75% (12/16) όπως και κόντρα στη Φενέρμπαχτσε (15/20).

 

*Σημείωσε ρεκόρ περιόδου τόσο με τα 31 αμυντικά (είχε 27 με τον Ολυμπιακό) όσο και με τα 39 στο σύνολο (είχε 37 με την Μπασκόνια).

 

*Ρεκόρ περιόδου και οι 22 ασίστ, δύο περισσότερες από τον αγώνα στη Βιτόρια.

 

*Μπροστά σε όλα τα αυτά, τα 13 λάθη μοιάζουν με… πταίσμα κι ας είναι η μοναδική φορά –στα τρία εντός έδρας παιχνίδια του- που ο Παναθηναϊκός είχε διψήφιο αριθμό.

 

*Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε δύο φορές την καλύτερη φετινή επίδοση του σε μία περίοδο σημειώνοντας 26 πόντους τόσο στην 1η όσο και στην 3η περίοδο, όσους είχε στην 3η περίοδο του αγώνα με την Μπάμπεργκ.

 

*Έκανε όμως εξαιρετική δουλειά και στην άμυνα, ειδικά στη 2η περίοδο όταν δέχτηκε μόλις 11 πόντους ισοφαρίζοντας την καλύτερη φετινή επίδοση του. Το ίδιο παθητικό είχε και στην 3η περίοδο του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε.

 

*Σε ατομικό επίπεδο και πέρα από τα κατορθώματα του Μάρκους Ντένμον, κάτι περισσότερο από 11 λεπτά  έμεινε στο παρκέ όμως με την 76η εμφάνιση του με τα πράσινα στην Ευρωλίγκα, έφτασε στην 11η θέση της ιστορικής λίστας του «τριφυλλιού» τον Βασίλη Σπανούλη.

 

Photo Credits: Eurokinissi

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ