15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οριστικά στο Ευρωμπάσκετ η Ελλάδα, μετά τη νίκη της Βοσνίας

Η Βοσνία νίκησε 79-73 στον τελευταίο αγώνα της «φούσκας» του Σεράγεβο και πήρε κι εκείνη την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ, παρέα με την Εθνική Ελλάδας.

Στο δεύτερο και τελευταίο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του ογδόου ομίλου της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ, η Βοσνία έκαμψε την αντίσταση της Λετονίας και πλέον συγκατοικεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με την Ελλάδα, η οποία νωρίτερα είχε κάμψει την αντίσταση της Βουλγαρίας με τεράστια ανατροπή. Πλέον η «γαλανόλευκη» και οι Βόσνιοι έχουν ρεκόρ 3-1 κι έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους, ενώ οι Λετονοί και οι Βούλγαροι έμειναν στο 1-3.

Για τρία δεκάλεπτα οι γηπεδούχοι ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 60-45. Η αντεπίθεση των Λετονών ήταν εντυπωσιακή στην τελευταία περίοδο, αλλά οι Βόσνιοι αποδείχτηκαν ψύχραιμοι και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Έντιν Άτιτς ηγήθηκε με 19 πόντους για τους νικητές ενώ τόσους πέτυχε και ο Κενάν Καμένιας. Για τους ηττημένους ο Λόμασζ της Βιλερμπάν ξεχώρισε επίσης με 19.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ