15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Βιλερμπάν στον τελικό χωρίς Φολ, Ερτέλ και Γιαμπουσέλε (pic+vid)

Στον τελικό του Final 4 προκρίθηκε η Βιλερμπάν, μετά τη νίκη της με 83-67 επί της Στρασμπούρ. Η ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ, παρά τις κομβικές απουσίες, θα διεκδικήσει το εγχώριο πρωτάθλημα κόντα στη Ντιζόν, η οποία απέκλεισε νωρίτερα την πρωταθλήτρια του EuroCup, Μονακό (79-68). 

O Μουσταφά Φολ υπέγραψε με τον Ολυμπιακό και ήρθε ήδη στην Ελλάδα, για λίγο ωστόσο, αφού αμέσως μετά επέστρεψε στην πατρίδα του για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Εθνικής Γαλλίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Ο Τομά Ερτέλ, έχει κληθεί επίσης από τον Βενσάν Κολέ για να εκπροσωπήσει τους «τρικολόρ», ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει και ένα πρόβλημα τραυματισμού. Για τον ίδιο λόγο (σσ. για την Εθνική Γαλλίας) δε μπόρεσε να ενισχύσει την ομάδα του Πάρκερ σε αυτά τα τελευταία και κρίσιμα ματς της σεζόν και ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε

Η πανδημία εκτροχίασε τον φετινό προγραμματισμό της γαλλικής λίγκας, με αποτέλεσμα η σεζόν να παραταθεί πέραν των ορισμένων ημερομηνιών και την γαλλική ομοσπονδία να μη δείχνει κατανόηση, καλώντας τους παίκτες για προπονήσεις και αδιαφορώντας για τις διασυλλογικές τους υποχρεώσεις. 

Με τούτα και μ'εκείνα, ο Ισμαέλ Μπακό βρήκε πρωταγωνιστικό ρόλο και πέτυχε double-double με 18 πόντους, 12 ριμπάουντ! Από κοντά και ο Αντουάν Ντιό με 16 πόντους, 7 ασίστ, ενώ η στατιστική του Ντέιβιντ Λάιτι έγραψε 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 τελικές πάσες. 

Από πλευράς ηττημένων, 12 πόντους είχε ο Μπράντον Τζέφερσον, με τον Μπόνζι Κόλσον να μετρά 13 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-12, 43-31, 65-49, 83-67

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ