21.3 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Βιλερμπάν πάτησε το γκάζι μετά το 24′ (vid)

Τη δύναμη του “Αστρομπάλ” επιβεβαίωσε η Βιλερμπάν σημειώνοντας την 6η εντός έδρας νίκη της σε οχτώ ματς στην Ευρωλίγκα με “θύμα” την Άλμπα. Οι Γάλλοι επικράτησαν με 93-81 υποχρεώνοντας τους Γερμανούς στην 4η συνεχόμενη ήττα τους και συνολικά στην 7η ήττα τους σε οχτώ παιχνίδια μακριά από το Βερολίνο. Το παιχνίδι είχε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Το πρώτο μέχρι το 24ο λεπτό όταν οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι και το δεύτερο αυτό που ακολούθησε με τη Βιλερμπάν να ισοπεδώνει για σχεδόν οχτώ αγωνιστικά λεπτά την Άλμπα, στέλνοντας τη διαφορά στις παρυφές των 20 πόντων.

 

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Στο τέλος της πρώτης περιόδου ήταν ισόπαλες στους 18 πόντους και στο φινάλε του ημιχρόνου η Άλμπα ήταν μπροστά με 38-36.

 


Η εικόνα δεν ήταν διαφορετική στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τρίτης περιόδου σημείο στο οποίο υπήρξε μία ακόμη ισοπαλία (51-51). Εκεί οι γηπεδούχοι έκαναν ουσιαστικά το πρώτο ξέσπασμα τους στο παιχνίδι και μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, “έτρεξαν” σερί 16-1 με το οποίο ξέφυγαν με 15 (67-52) και είχαν πια ξεκάθαρα το πάνω χέρι. Το προβάδισμα τους έφτασε ακόμη και τους 19 στις αρχές της τέταρτης περιόδου (73-54) αλλά ένα γρήγορο 8-0, επέτρεψε στην Άλμπα να βρει και πάλι παλμό (73-62). Όχι για πολύ όμως αφού Βιλερμπάν δεν αισθάνθηκε πίεση και κράτησε τη νίκη.

 

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Ένα οχτάλεπτο ήταν όλη η ιστορία του αγώνα στο “Αστρομπάλ”. Το 51-51 του 24ου έγινε 73-54 στο 32ο λεπτό για τη Βιλερμπάν που απέδειξε ότι στην έδρα της βρίσκει, αργά ή γρήγορα, τον τρόπο να φτάνει σε αυτό που θέλει.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Η Βιλερμπάν εκτέλεσε καλύτερα στα δίποντα (+10,6%) και πολύ καλύτερα στα τρίποντα (+28,6%), διαφορές που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην άνετη τελικά επικράτηση της.

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ