21.2 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ενα κανόνι για σουτέρ… κανονιέρηδες (pics+vids)

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στον χώρου του αθλητισμού και η εξέλιξη της αναβαθμίζει παράλληλα και τα σπορ. Κάμερες που καταγράφουν κάθε κίνηση των παικτών, αισθητήρες που μετρούν την επιτάχυνση, τα άλματα και πολλές ακόμη μεταβλητές, καθώς και μέθοδοι προπόνησης που βοηθούν στην βελτίωση των αθλητών.

Το basketa.gr βρέθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου στο Athens Sports Hall, εξειδικευμένο κέντρο προπόνησης και βελτίωσης παικτών, όπου παρουσιάστηκε το πρωτοποριακό ρομποτικό μηχάνημα εξάσκησης σουτ "Shoot A Way Gun 8000". Πρόκειται για ένα μικρό "κανόνι" που... πασάρει στους αθλητές, με την ταχύτητα και και την κατεύθυνση να ρυθμίζονται ανάλογα το επίπεδο της προπόνησης. Το εν λόγω μηχάνημα έχει την δυνατότητα για περισσότερα από 1800 σουτ την ώρα και παράλληλα απεικονίζει στατιστικά ενώ εγγυάται βελτίωση ευστοχίας έως 10%. Περισσότερες από 5.000 ομάδες στον κόσμο το χρησιμοποιούν ενώ και αρκετοί παίκτες στο NBA το εντάσσουν στην προπόνησή τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο μπάσκετ, οι Θοδωρής Παπαλουκάς, Κώστας Τσαρτσαρής και Δήμος Ντικούδης, ο οποίος συμμετέχει στο πρόγραμμα προπονήσεων του Athens Sports Hall.

Επίσης πραγματοποιήθηκε επίδειξη των δυνατοτήτων του "Shoot A Way Gun 8000", με την συμμετοχή νεαρών ταλαντούχων παικτών όπως ο Δημήτρης Μωραΐτης της ΑΕΚ, που συνεργάστηκε με την προπονητική ομάδα του κέντρου, και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος του Δούκα. Το παρών έδωσαν και παίκτριες της Α1 Γυναικών όπως η Αφροδίτη Κοσμά και η Εύη Σταμάτη του Ολυμπιακού.

Ο Δήμος Ντικούδης, μιλώντας στο basketa.gr, ανέφερε: 

«Παρουσιάσαμε ένα πρωτοποριακό και παράλληλα χρήσιμο μηχάνημα για τους παίκτες. Όσο περισσότερο εξασκείσαι τόσο περισσότερο μαθαίνεις, παρέχει απεριόριστες λειτουργίες».

Για την χρήση της τεχνολογίας στον αθλητισμό αλλά και τις παροχές του Sports Hall: «Αναμφίβολα η τεχνολογία παίζει τεράστιο ρόλο πλέον στον αθλητισμό, είτε σε θέματα εκγύμνασης, είτε σε θέματα αποκατάστασης και διατροφής. Σκοπός του κέντρου είναι να παρέχει συγκεντρωμένες υπηρεσίες στους αθλητές σε έναν χώρο με υποδομές για ολοκληρωμένη προπόνηση».

Όσο για την πρόβλεψή του ενόψει Final Four: «Έφτασαν τα φαβορί στο Final Four, θα δώσω ένα μικρό προβάδισμα στην Φενέρ λόγω έδρας αλλά και της περσινής εμπειρίας…»

Από την μεριά της η Αφροδίτη Κοσμά που συμμετείχε στην επίδειξη, σχολίασε την μοναδική εμπειρία: «Ήταν καταπληκτικό, αν και είχε λίγο περίεργη αίσθηση βέβαια. Τι άλλο να ζητήσει ένας αθλητής, όταν μπορεί να κάνει 1800 σουτ σε μια ώρα. Χάρηκα πολύ που συμμετείχα σε μια τέτοια εκδήλωση.

Για το αν θα έπαιρνε σπίτι της το μηχάνημα: «Εννοείται, το συζητάς;». (γέλια)

Για την λειτουργία του Sports Hall: «Έχει δημιουργηθεί με πολύ μεράκι ένα στολίδι και προτρέπω όλους τους αθλητές επαγγελματίες και μη, εφόσον μπορούν να αντεπεξέλθουν, να έρθουν και να κάνουν ατομικές προπονήσεις, γιατί γίνεται σημαντική βελτίωση μέσω τον προγραμμάτων».

Μάθετε περισσότερα στο athenssportshall.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ