18.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η βαυαρική «μηχανή»… έχει και ψυχή!

Η Μπάγερν Μονάχου έχει εντυπωσιάσει στην φετινή Ευρωλίγκα και το πιο εντυπωσιακό ήταν η ολική επαναφορά στην Πόλη, όπου γύρισε από το -20 και επικράτησε με 75-71 της Φενέρ, παίρνοντας ένα τεράστιο «διπλό», που θα μπορούσε να την οδηγήσει μακριά.

Η Φενέρ ξεκίνησε με ένα γρήγορο 6-0 χάρη στη δράση των ψηλών της, με τον Ντε Κολό να συνδράμει χάρη στην ικανότητά του να κερδίζει φάουλ και την Μπάγερν να δείχνει «βραχυκυκλωμένη», κάτι που αποτυπώθηκε στο 28-9 της πρώτης περιόδου. Ο Ρέινολντς προσπάθησε να δώσει για τους «Βαυαρούς» ορισμένες λύσεις, αλλά οι Ουλανόβας-Βέσελι ήταν απόλυτα κυρίαρχοι και η συνέπεια των γηπεδούχων από τη γραμμή των βολών έφερε ένα… ολοστρόγγυλο +20 στην ανάπαυλα (45-25).

Η άμυνα της Μπάγερν άρχισε να δίνει κάποιες λύσεις, με τη ρακέτα της επίσης να αντιδρά και να φέρνει σκορ, με αποτέλεσμα ένα εντυπωσιακό παθητικό μόλις τριών πόντων στην τρίτη περίοδο και ένα -10 ελπιδοφόρο βάσει εικόνας (48-38). Ο Ρέινολντς έριξε τις «βόμβες» από μακριά και ο Βάιλερ-Μπαμπ σκόραρε ξανά για τρεις και την ολική ανατροπή στα μέσα της τελευταίας περιόδου (63-65), αλλά ο Βέσελι εμφανίστηκε ξανά για την απόλυτη ισορροπία στο ένα λεπτό για τη λήξη (68-68). Ο Μπόλντουιν βρήκε το καλάθι για το 68-70 και ο Μπράουν έμοιαζε να... καταδικάζει την Φενέρ με το αντιαθλητικό του στον Λούτσιτς, που ευστόχησε σε μία βολή στα 28". Ο Μπόλντουιν αστόχησε, αλλά το επιθετικό ριμπάουντ φάνηκε να σώζει τους φιλοξενούμενους. Ο Λούτσιτς πήρε τις βολές και η Μπάγερν, αφού ευστόχησε, πήρε το μεγάλο «διπλό».

Δεκάλεπτα: 28-9, 45-25, 48-38, 71-75

ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: Ο Τζέιλεν Ρέινολντς είναι γνωστός ως... μια του ύψους και μια του βάθους. Στο ματς αυτό, όμως, ήταν ο καταλύτης με 17 πόντους και 8/12 δίποντα, σημειώνοντας τους περισσότερους στην αρχή της τελευταίας περιόδου, με την Μπάγερν εκεί να πιστεύει περισσότερο από ποτέ στο «διπλό».

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν έχεις 12 περισσότερες κατοχές σε ματς τέτοιου επιπέδου, μπορεί ανά πάσα στιγμή να τις εξαργυρώσεις με στοιχειώδη ευστοχία. Αυτό έκανε και η Μπάγερν, που είχε 11 περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ και ένα λιγότερο λάθος, καλύπτοντας έτσι το τραγικό 24.1% στα τρίποντα, που όμως δεν ήταν σε μεγάλη απόσταση από το 33.3% των γηπεδούχων.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ