17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Βαλένθια φτιάχνει τη δική της Superteam!

Η Βαλένθια εντυπωσιάζει στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι και δείχνει έτοιμη να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα έχει σημαντικές βλέψεις για διάκριση στην Ευρωλίγκα.

Η ήττα στα ημιτελικά του ισπανικού πρωταθλήματος από την Μπασκόνια πείσμωσε τους πάντες στην ομάδα και δεν τους απογοήτευσε τόσο.

Ο Χάουμε Πονσαρνάου πήρε ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσει στην άκρη του πάγκου των «νυχτερίδων» και τη νέα αγωνιστική περίοδο και η διοίκηση της ομάδας θέλει να του δώσει το καλύτερο δυνατό έμψυχο δυναμικό.

Αυτό φάνηκε με το «καλημέρα» στις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν.

Ο μεγάλος στόχος ήταν ο Νάντο Ντε Κολό ο οποίος είχε παίξει ξανά στο κλαμπ στο παρελθόν, όμως η περίπτωσή του δεν προχώρησε -τουλάχιστον προς το παρόν-.

Ωστόσο έχουν ήδη γίνει τέσσερις πολύ δυνατές κινήσεις, με τελευταία χρονικά την απόκτηση του Νίκολα Κάλινιτς. Ο Σέρβος φόργουορντ υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με τον ισπανικό σύλλογο και θα αποτελέσει το μεγάλο «όπλο» στη θέση «3».

Νωρίτερα όμως είχε ενεργοποιηθεί και η «βόμβα» για τη θέση του πάουερ φόργουορντ, με ακόμα έναν παίκτη ο οποίος άφησε τη Φενέρμπαχτσε. Ο λόγος για τον «εκρηκτικό» Ντέρικ Ουίλιαμς.

Οι σπουδαίες κινήσεις όμως δεν ήταν μόνο αυτές, διότι ως βασικός πόιντ γκαρντ αποκτήθηκε ο Μάρτιν Χέρμανσον. Ο 25χρονος Ισλανδός είχε εξαιρετική παρουσία τα δύο προηγούμενα χρόνια στην Άλμπα Βερολίνου και πλέον θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ισπανία.

Στις προσθήκες βρίσκεται και το όνομα του Κλέμεν Πρέπελιτς. Ο Σλοβένος γκαρντ θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο και θα έχει την ευκαιρία του.

Κράτησε τον κορμό

Ωστόσο οι μεταγραφές δεν αποτελούν το μόνο ευχάριστο νέο για τον ισπανικό σύλλογο. Κι αυτό διότι έμειναν στο ρόστερ σχεδόν όλα τα μεγάλα «όπλα» των προηγούμενων χρόνων.

Πρώτος και καλύτερος ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς. Ο 28χρονος Μαυροβούνιος αποτελεί τον αρχηγό της Βαλένθια κι έναν αθλητή ο οποίος έχει αρνηθεί πολλές προτάσεις για να αφήσει το κλαμπ. Παραμένει πιστός και θα είναι ξανά ο ηγέτης της φροντ λάιν. Στο πλευρό του θα έχει τον Αμερικανό σέντερ Μάικ Τόμπεϊ. Ο τελευταίος επέκτεινε το συμβόλαιό του και θα παραμείνει στη «Φοντέτα».

Στο πλευρό του Ουίλιαμς στη θέση του πάουερ φόργουορντ θα παραμείνει ο Γάλλος Λουί Λαμπεϊρί, ενώ στο «3» ο Κάλινιτς πλαισιώνεται από τον πολύπειρο βετεράνο Φερνάντο Σαν Εμετέριο και τον Χόαν Σάστρε.

Η θέση του σούτινγκ γκαρντ θα καλυφθεί από τον Πρέπελιτς κι από τον 23χρονο ανερχόμενο αστέρα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Βάνια Μαρίνκοβιτς. Μοναδική σημαντική απώλεια αυτή του Αλμπέρτο Αμπάλδε ο οποίος μπήκε στα «ραντάρ» της Ρεάλ Μαδρίτης κι αργά ή γρήγορα θα μετακομίσει στην ισπανική πρωτεύουσα για λογαριασμό της «Βασίλισσας».

Όσον αφορά τη θέση «1», εκεί δεσπόζει πλέον η παρουσία του Χέρμανσον. Ο Ισλανδός πάντως θα έχει στο πλευρό του κι πολύ καλούς συμπαραστάτες. Ο λόγος για τον πολύπειρο Κίνο Κολόμ, τον Βέλγο Σαμ Φαν Ρόσομ και τον Γκιγιέμ Βίβες.

Ο στόχος

Έχοντας πανηγυρίσει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της κόντρα σε όλα τα προγνωστικά το 2017, η Βαλένθια πλέον έχει έναν σαφώς μεγαλύτερο στόχο.

Το EuroCup το έχει κάνει δικό της τέσσερις φορές, με πιο πρόσφατη το 2019, όταν και πήρε με αυτόν τον τρόπο το εισιτήριο της επιστροφής στην Ευρωλίγκα.

Στα προημιτελικά της EuroLeague όμως έχει να βρεθεί από το μακρινό 2011. Τότε δεν είχε καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για το παρθενικό Final 4 της ιστορίας της, καθώς είχε χάσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά από σειρά πέντε αγώνων με 3-2.

Πλέον αναμφίβολα θέλει να επιστρέψει τουλάχιστον στα πλέι οφ, ενώ με βάση το ρόστερ της δεν είναι απίθανο να ονειρεύεται ακόμα και την παρουσία της στο Final 4.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ