21.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Βαλένθια… εξήγησε το όνειρο στη Ζάλγκιρις (vid)

Η Βαλένθια έγινε η πρώτη ομάδα που υποχρέωσε τη Ζάλγκιρις να φύγει με σκυμμένο κεφάλι από τη φετινή Ευρωλίγκα. Το εμφατικό 94-82 για τις «νυχτερίδες» μέσα στο Κάουνας έδειξε το ψηλό ταβάνι των Ισπανών και προσγείωσε τους Λιθουανούς μετά το εντυπωσιακό 4/4 της εκκίνησης. Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο αντίπαλοι, πάντως το καλό δεύτερο της Βαλένθια... προκάλεσε τρόμο.

Η Ζάλγκιρις ήταν καταιγιστική στο πρώτο δεκάλεπτο και... καταιγιστικότερη στο δεύτερο. Με 7/9 τρίποντα στην πρώτη περίοδο έκλεισε στο 27-22, αντιδρώντας ψύχραιμα στο μοναδικό ξέσπασμα της Βαλένθια που μετέτρεψε το 14-10 σε 14-18. Στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου, με την αυτοπεποίθηση στα ύψη και πολύ επιθετική άμυνα, οι Λιθουανοί πήγαν και στο +10, 43-33 στο 18' και έκλεισαν το ημίχρονο με 45-37 και απόλυτη κυριαρχία. 

Η Βαλένθια... θύμωσε και στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν τρομακτική. Με τον Ντούμπλιεβιτς καθοδηγητή, μεγάλη ευστοχία από το τρίποντο, απόλυτη κυριαρχία στα ριμπάουντ και Κάλινιτς και Πρέπελιτς να σιγοντάρουν, έκανε επί μέρους σκορ δεκαλέπτου 30-12 και έκλεισε την περίοδο στο 57-67 έχοντας πλέον σαφές προβάδισμα για τη νίκη. 

Οι Λιθουανοί είχαν βραχυκυκλώσει τελείως, η Βαλένθια συνέχισε το πάρτι της στην γεμάτη «Ζαλγκίριο Αρένα» και η επίδειξη δύναμης που ολοκλήρωσε επιβεβαίωσε τις μεγάλες της φετινές δυνατότητες.

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ... ΒΑΛΚΑΝΙΑ: Ο Μαυροβούνιος Ντούμπλιεβιτς έσυρε τον χορό, οι Σέρβοι Κάλινιτς και Μαρίνκοβιτς σιγοντάριζαν, ο Σλοβένος Πρέπελιτς έδωσε τον ρυθμό και η... Βαλκανική Βαλένθια οδηγήθηκε εκ του ασφαλούς στη μεγάλη νίκη.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Βαλένθια τελείωσε το παιχνίδι με το εντυπωσιακό 22/30 δίποντα, 73,3%, που ήταν αυτά που την κράτησαν στο πρώτο ημίχρονο μέσα στο παιχνίδι, αν και το ματς το καθάρισε με τα τρίποντα στην τρίτη περίοδο και επίσης πολύ καλό απολογισμό με 14/32.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ