23.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Η Βαλένθια βύθισε κι άλλο την Ζάλγκιρις

Η Βαλένθια πανηγύρισε μια μεγάλη και δίκαιη νίκη με 86-82 μέσα στο Κάουνας υποχρεώνοντας την Ζάλγκιρις στην έβδομη συνεχόμενη ήττα της και επιβεβαιώνοντας την απογοητευτική της χρονιά. Οι Ισπανοί έφτασαν τις πέντε νίκες, με τις τέσσερις από αυτές να έχουν έρθει στα έξι τελευταία ματς, οι Λιθουανοί έμειναν στις τρεις.

Απόλυτη ισορροπία επικράτησε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Οι Ισπανοί με τον Λαμπεϊρί πρωταγωνιστή προηγήθηκαν με 12-7, η Ζάλγκιρις προσπέρασε με 21-19 στο δεκάλεπτο και με τον Λεκαβίτσιους να έρχεται από τον πάγκο και να της δίνει ώθηση πήγε στο 32-25 στο 14', αλλά η Βαλένθια βρήκε εύστοχα τρίποντα κυρίως με τον Κολόμ (συνολικά είχε 6/14 στο ημίχρονο) και η λήξη βρήκε την Ζάλγκιρις μπροστά με βραχεία κεφαλή, 48-47.

Η Βαλένθια πόνταρε στην άμυνά της στην τρίτη περίοδο, συνέχισε όμως να είναι και εύστοχη στα τρίποντα και κρατώντας την Ζάλγκιρις σε απολογισμό 9 πόντων, έκλεισε το δεκάλεπτο στο 57-64 και έχοντας τον πλήρη έλεγχο του αγώνα.

Οι Ισπανοί έφτασαν μέχρι και το +13, 59-72 στο 32', κράτησαν διψήφιες διαφορές μέχρι το 36', αλλά οι μαχητές Λιθουανοί δεν το παράτησαν και μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό είχαν μειώσει στο 74-78, όμως, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ψυχραιμία να κρατήσουν μια νίκη που δικαιούνταν.

 ΗΓΕΤΗΣ: Τα σίγουρα χέρια για την Βαλένθια ήταν αυτά του Λουί Λαμπεϊρί. Ο Γάλλος τα έβαλε (σχεδόν) όλα και ήταν αυτός που έδινε την λύση σε κάθε δύσκολη στιγμή που της παρουσιάστηκε μέσα στον αγώνα.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα τρίποντα έγιναν... αγχόνη για την Ζάλγκιρις που είχε 6/21 και λύση για κάθε πρόβλημα για την Βαλένθια που είχε 13/29.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ